عمل بینی (رینوپلاستی) چیست؟
رینوپلاستی در واقع همان جراحی بینی بوده که به منظور انجام اصلاحات ظاهری و عملکردی بینی انجام می گردد. عمل بینی توسط متخصص گوش و حلق و بینی، جراح پلاستیک، جراح فک و صورت انجام می شود، این نوع جراحی به طور معمول با اصلاحات بر روی استخوان و غضروف های بینی همراه می باشد. جراحی بینی به منظور بهبود ظاهر و عملکرد شامل موارد زیر می گردد:
- اصلاح بزرگی بینی
- اصلاح قوز بینی
- اصلاح افتادگی بینی و همچنین اصلاح و کم کردن زاویه بینی و لب
- اصلاح پهن بودن بینی
- اصلاح بزرگی و اندازه سوراخ بینی
- اصلاح فرم نوک بینی
- اصلاح غیر قرینگی بینی و در رفتگی بینی
- اصلاح مشکلات و بدشکل بودن بینی پس از عمل
- اصلاح مشکلات تنفسی (پولیپ، سینوس و ...)
- ترمیم شکستگی و ضرب دیدگی بینی
انواع عمل بینی
عمل بینی به دو روش انجام می پذیرد که مشتمل بر جراحی بینی به روش باز و جراحی بینی به روش بسته می باشد.
براي مشاهده ديگر کلينيک ها بر روي دکمه زير کليک کنيد:
مشاهده ديگر کلينيک ها
جراحی بینی به روش باز
در این تکنیک جراحی رینوپلاستی که به طور معمول توسط متخصص گوش و حلق و بینی به منظور اصلاحات فرمی و ظاهری و همچنین عملکردی بینی انجام می شود، جراح با ایجاد برشی در ناحیه کولوملا دو سوراخ بینی را از هم جدا کرده و پوست بینی را تا بالای غضروف و استخوان می کشد و با دیدی کامل اصلاحات را انجام می دهد.
جراحی بینی به روش بسته
عمل بینی به روش بسته از طریق سوراخ بینی انجام می گردد. جراح با ایجاد برش در زیر پوست و روی برآمدگی بینی با ایجاد سوراخ اقدام به جراحی می نماید. این نوع جراحی معمولا برای بهبود قوز بینی و مناسب افرادی است که مشکلات حاد و تنفسی، انحراف و... نداشته باشند.
عمل زیبایی بینی
عمل زیبایی بینی جزو اولین و پرطرفدارترین عمل های زیبایی محسوب شده و در صورتی که توسط متخصص با تجربی انجام گیرد می تواند فرم صورت را به تعادل برساند و منجر به زیبایی بیشتر چهره گردد. در جراحی بینی تمامی مشکلات ظاهری و همچنین عملکردی بینی مانند مشکل تنفسی قابل رفع می باشد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با راه های کوچک کردن بیینی
عمل بینی گوشتی
بینی به عنوان عضوی در مرکز صورت تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی خواهد داشت. بینی های گوشتی معمولا با خصوصیت های پوست بینی ضخیم و دارای منافذ باز، نوک بینی بسیار پهن ، پره های بینی بلند و پهن و ضخیم همراه می باشد. در گذشته این باور وجود داشت که عمل بینی گوشتی برگشت پذیر است و یا نتیجه عمل قابل پیشبینی نمی باشد. اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی با متدهای جراحی جدید این مشکل برطرف شده و بینی های گوشتی پس از جراحی دچار هیچگونه تغییر و برگشتی نمی شوند. از آنجائیکه حجم بینی های گوشتی را بافت و پوست ضخیم بیشتر تشکل داده و به نسبت استخوان و غضروف کمتری دارند و جراحی بیشتر در قسمت های پوست و پره انجام می گیرد، و مدتی پس از جراحی به دلیل ضعف غضروف های ناحیه پایین بینی دچار افتادگی می گردد که امروزه با روش های نظیر پیوند غضروف به این ناحیه مشکل برطرف شده و بینی دچار افتادگی نمی گردد.
ورم بینی گوشتی پس از جراحی
وجود تورم و کبودی زیر چشم ها پس از جراحی بسیار عادی می باشد که طی 1-2 هفته به مرور کمرنگ می شود. به طور معمول میزان تورم در بینی های گوشتی به نسبت بینی ها استخوانی بیشتر می باشد.
البته میزان تورم و کبودی به عملیات انجام گرفته بر روی بینی و جنس پوست کاملا بستگی دارد، در این میان مجموعه اقداماتی وجود دارد که از شدت تورم و کبودی کاسته و کمک به بهبود هرچه سریع تر می نماید، مانند کمپرس سرد، پماد، آب کرفس و آناناس و...
عمل بینی استخوانی
عمل بینی استخوانی در واقع همان جراحی بینی های قوزدار و عقابی می باشد، اینگونه بینی ها معمولا از پوست نازک و استخوان ها و غضروف های مستحکمی برخوردار می باشند. بنابراین ظرافت تراش بینی در حین جراحی در زیبایی و نتیجه نهایی بسیار تاثیرگذار است.
عمل بینی معمولی
عمل بینی معمولی شامل افرادی می شود که بینی آن ها دارای پوستی با ضخامت مناسب بوده و خواهان اصلاح قوز و یا پهنای نوک بینی هستند. این افراد در واقع مناسب ترین کاندیدای عمل جراحی بینی بوده و به طور معمول نتیجه رضایت بخشی نیز به همراه خواهند داشت. تناسب میان پوست و استخوان منجر به آسانتر بودن جراحی می گردد، زیرا برخلاف بینی هایی با پوست نازک مشکلات و نامنظمی های سطحی استخوان با پوست کاملا پوشش داده می شود.
عمل بینی فانتزی (جراحی بینی عروسکی)
تاثیر بسزای فرم بینی در چهره فرد امری انکار ناپذیر است و زیبایی زمانی ظاهر می شود که تعادل بینی با سایر اعضای صورت رعایت گردد، امروزه برخی از خانم ها خواهان جراحی بینی فانتزی یا عروسکی می باشند. در این مدل جراحی اندازه بینی تا حد قابل توجهی کوچک می شود و در زاویه نیم رخ قوس و انحنای زیادی ایجاد می گردد و بینی حالت سر بالا به خود می گیرد. در زاویه روبرو بینی تا حد زیادی بارک و در ناحیه بالای پره های بینی خط ایجاد می شود. نکته ی قابل توجه برای پیشگیری از صدمات و عوارض انتخاب جراح مجرب در این زمینه می باشد.
چند نکته در مورد جراحی بینی فانتزی :
بینی می بایست دارای بافت و غضروف مستحکم و همچنین پوستی نازک باشد.
این جراحی مناسب افرادی است که دارای بینی استخوانی و اجزای صورت ظریفی هستند.
در این نوع جراحی سلامت و عملکرد بینی بسیار بیشتر باید مورد توجه قرار بگیرد.
میزان کوچک شدن بینی حتما می بایست توسط پزشک و صلاحدید وی اعمال شود و متقاضیان از اصرار بیش از حد در کوچک نمودن بینی خودداری نمایند.
افراد دارای بینی گوشتی مناسب این نوع جراحی زیبایی بینی نبوده و بهترین نوع جراحی برای آن ها عمل بینی طبیعی می باشد.
عمل ترمیمی بینی
عمل ترمیمی بینی به منظور بازسازی و انجام اصلاحات و ترمیم مشکلاتی است که در پی عمل جراحی بینی قبلی بوجود آمده است، این مشکلات شامل موارد ظاهری و همچنین عملکردی مانند اختلال در تنفس می باشد. درواقع جراح پیش از جراحی باید به تمامی نکات و مشکلات ریز بینی توجه نموده و در کنار حفظ عملکرد صحیح بینی اقذام به جراحی نماید.
جراحی بینی انحرافی
انحراف تیغه بینی پس از مراجعه به پزشک و انجام معاینات و در صورت لزوم اسکن مشخص می گردد. انحراف بینی سبب مشکل در تنفس، سردرد، خر و پف های زیاد و گاها خون ریزی می گردد که طی عمل جراحی با برداشتن غضروف های اضافی رفع می گردد.
جراحی بینی قوزدار
قوز یا برآمدگی روی بینی دلایل گوناگونی را شامل می شود از جمله عوامل ارثی، تروما و یا ضربه شدید به بینی، آسیب در دوران کودکی که سبب تغییرات در مراکز رشد میکروسکوپی در استخوان و غضروف و نهایتا تغییر شکل بینی می گردد، عامل قوز بینی در موارد ارثی معمولا شامل غضروف می باشد. قوز بینی در افراد مختلف دارای اندازه های مختلفی بوده و جراح برای بدست آوردن بینی ایده آل می بایست به ناحیه قوزدار بینی و همچنین تناسب میان نواحی سر بینی، پایه بینی را مد نظر داشته باشد.
جراحی بینی پهن
دلیل پهن بودن بینی معمولا عریض بودن پل میان بینی، گوشتی و ضخیم بودن پوست بینی، پهن و بزرگ بودن سوراخ های بینی و یا گرد بودن نوک بینی ارزیابی می شود. پس از مراجعه به پزشک و معاینه بینی و بررسی تناسب بینی با سایر اجزای صورت پزشک نواقص و مشکلات بینی را اعلام می کند. در نتیجه هر پزشک مطابق با متد و روش خود مشکلات بینی را رفع می کند.
جراحی بینی شکسته
گاهی اوقات بر اثر تصادف، ضربه شدید به بینی، ورزش و بسیاری دلایل، بینی دچار شکستگی می گردد و شکستگی بینی عموما با کبودی، درد شدید، خون ریزی و تورم همراه می باشد. بنابراین پس از ضربه و احساس شکستگی بلافاصله حتما به پزشک مراجعه نمایید زیرا در بسیاری موارد نیاز به جراحی در ابتدا نبوده اما اگر 2-3 هفته از شکستگی بگذرد حتما نیاز به جراحی ترمیمی می باشد. جراحی بینی شکسته تحت بیهوشی و با روش باز و بسته انجام می گیرد و طی این عمل استخوان به عقب هل داده می شود تا در محل اصلی خود قرار بگیرد.
جراحی افتادگی بینی
افتادگی بینی در واقع به حالتی گفته می شود که نوک بینی پایین تر از کناره های بینی و نزدیک به لب قرار داشته باشد. در میان خانم ها نوک بینی در حالت نیم رخ می بایست کمی بالا تر از کناره های بینی و در آقایان هم تراز با کناره های بینی قرار بگیرد. در عمل های بینی گذشته به دلیل برداشتن غضروف ها مخصوصا در بینی ها گوشتی به دلیل تضعیف غضروف ها پس از مدتی بینی دچار افتادگی و تغییر حالت می شود اما امروزه با تکنیک های جدید و پیوند غضروف ها تا درصد بالایی این مشکل حل شده است. در واقع هرچقدر پوست بینی ضخیم تر باشد غضروف کار گذاشته در نوک بینی می بایست مستحکم تر باشد.
تکنیک های عمل بینی
امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، تغییرات بسیار زیادی در تکنیک های عمل بینی صورت گرفته که منجر به دریافت نتیجه بهتر و پایین آمدن عوارض می گردد. در روش های مدرن جراحی همواره جراح سعی بر این دارد تا بدون خارج کردن غضروف های اضافی فرم بینی را بهبود بخشد، در واقع از بافت های بینی در بخش هایی که نیاز به این بافت دارد استفاده می شود. و در برخی موارد نیاز به پیوند بافت از سایر نقاط بدن مانند گوش به بینی می باشد.
در روش های سنتی جراحی بینی بافت های اضافه به منظور کوچک کردن بینی خارج می گردند، و این ممکن است زمینه ساز مشکلاتی در آینده گردد مانند مشکلات تنفسی و یا ایجاد حالت چروکیده در دوران میانسالی و...
امروزه جراحی بینی به دو روش باز و بسته انجام می گیرد که در ادامه به بررسی هریک خواهیم پرداخت.
در جراحی بینی باز جراح دقت و تمرکز بالاتری بر روی غضروف و استخوان ها بینی دارد بنابراین این روش بیشتر مورد توجه قرار دارد. مدت زمان جراحی بینی به روش بسته به دلیل عدم ایجاد برش مقداری کمتر از جراحی به روش باز می باشد. و میزان تورم به مراتب کمتر از جراحی به روش باز می باشد.
جراحی بینی به روش بسته
در این نوع جراحی بینی پوست بینی از داخل با ایجاد برشی کوچک از استخوان جدا شده و با ابزار خاص بالا نگه داشته می شود و جراح اقدام به عمل می نماید. این نکته را می بایست در نظر داشت که تمرکز و دید جراح در این روش محدودتر می باشد. این نوع جراحی بیشتر مناسب افرادیست که دارای قوز بینی بوده و مشکلات خاص ظاهری و عملکردی بینی ندارند.
مزایای این روش شامل:
کاهش مدت زمان جراحی
عدم ایجاد برش در ناحیه کالوملا
ایجاد تورم بسیار کمتر
جراحی بینی به روش باز
در جراحی بینی به روش باز جراح با ایجاد برش در ناحیه کالوملا سوراخ های بینی را از هم جدا کرده و پوسته بینی را کاملا بالا می کشد و با دیدی کامل اقدام برطرف نمودن مشکلات بینی می نماید. معمولا در جراحی بینی ترمیمی، بینی های گوشتی و بینی هایی با نوک پهن از این روش استفاده می گردد. در این نوع جراحی به دلیل دید بهتر و تسط بیشتر جراح نتیجه بهتری در پی خواهد بود و جراح قدرت مانور بیشتری خواهد داشت و معمولا برای جراحی های ترمیمی و جراحی های نیازمند تسلط از این روش استفاده می گردد.
مراحل و فرایند جراحی زیبایی بینی
هنگامی که تصمیم به جراحی بینی گرفتید و پس از انجام بررسی های لازم و انتخاب دکتر مناسب، وقتویزیت اولیه را می گیرید. در این میان می بایست تمام خواسته های خود در مورد نتیجه عمل جراحی را به پزشک اطلاع داده و پزشک با معاینه و بررسی مشکلات بینی شما چشم اندازی واقع بینانه در مورد نتیجه عمل در اختیار شما قرار دهد. و در نهایت آزمایشات و نوبت دهی برای جراحی انجام می شود. مراحل جراحی بینی شامل :
- بیهوشی :
با در نظر گرفتن نوع و پیچیدگی عمل بینی بی حسی موضعی در ناحیه بینی و یا بیهوشی توسط پزشک انتخاب می گردد، بیهوشی از طریق استنشاق و یا تزریق داروی بیهوشی انجام می گیرد.
- نوع جراحی و برش بینی :
در این مرحله با توجه به تغییراتی که در بینی می خواهد اعمال گردد و نوع عمل که به شیوه جراحی باز و بسته می باشد برش های مورد نیاز ایجاد می گردد. در نوع جراحی باز که معمولا جراحی سبک و با تغییرات اندک است برش هایی جزئی داخل بینی ایجاد می گردد اما در نوع جراحی بسته با ایجاد برش در میان دو سوراخ بینی پوست روی بینی کاملا بلند می شود و جراحی و اصلاحات انجام می گردد.
- تغییر در ظاهر ساختار بینی:
در جراحی بینی به منظور تغییر شکل گاهی نیاز به پیوند غضروف بوده که در این صورت غضروف را از نواحی دیگر بینی و در صورت نیاز از گوش تهیه می شود.
- انجام اصلاحات در فرم بینی :
در بینی هایی که دچار انحراف و یا کج بودن تیغه بینی هستند، جراح با انجام اصلاحات و رفع انحراف بینی را ترمیم کرده که در تنفس فرد بسیار تاثیرگذار است.
- بستن برش های ایجاد شده :
پس از انجام اصلاحات در بینی و تمام شده جراحی پوست روی بینی مجددا روی بینی را می پوشاند و مطابق با برش ها بخیه زده می شود.
- مراقبت های پس از جراحی :
پس از اتمام جراحی در صورت بیهوشی، فرد را به اتاق ریکاوری انتقال داده تا به هوش بیاید و با توجه به نوع و شدت عمل معمولا همان روز یا نهایتا یک روز بعد مرخص می شود. نوع پانسمان بینی و کاملا بسته به نظر پزشک و نوع جراحی می باشد که به طور معمول در ابتدا پس از عمل بر روی بینی آتل گرفته می شود.
فواید و مزایای جراحی بینی
رفع مشکل ظاهری و به تعادل رسیدن اجزای صورت
ایجاد و افزایش اعتماد به نفس
رفع انحراف بینی
برطرف شدن مشکلات تنفسی و نواقص مادرزادی در صورت وجود آن
در نهایت تمامی این موارد به انتخاب پزشک با تجربه و با تخصص بالا مرتبط می گردد تا علاوه بر به تعادل رساندن فرم بینی با سایر اجزای صورت، عملکرد بینی را دچار اختلال نکرده وحتی بهبود ببخشد.
عوارض جراحی بینی
عوارض اولیه و محدود جراحی بینی تورم و کبودی و گاها درد بوده که پس از طی روزهای اولیه برطرف می گردد.
برخی عوارض وجود داشته که در صورت سهل انگاری در انتخاب متخصص با تجربه رخ می دهد که البته اینگونه عوارض کمتر دیده می شود. عوارضی نظیر :
باریک شدن نوک بینی
بیش از حد سر بالا شدن بینی
کوچک شدن بیش از حد پره های بینی
باریک شدن تیغه بینی
ایجاد اختلال در تنفس
ایجاد اختلال در حس بویایی و لامسه
نکات مهم و آمادگی لازم پیش از عمل بینی
روز عمل می بایست ناشتا باشید و حداقل تا 8 ساعت پیش از عمل چیزی نخورید و معده خالی باشد، و شب پیش از عمل شام سبک میل شود.
تا دو هفته پیش و پس از عمل بینی از استعمال سیگار خودداری نمایید و همچنین آسپرین مصرف نکنید.
آزمایشات لازم جهت عمل توسط پزشک نوشته می شود و می بایست انجام دهید.
عکس برداری از زوایای مختلف چهره
در صورت نیاز برای بررسی ضایعات بینی نیاز به سی تی اسکن می باشد.
عمل بینی و بارداری
عمل بینی در دوران بارداری به دلیل اثرات منفی بیهوشی روی جنین ممنوع می باشد. جراحی بینی دو ماه پس از زایمان مجاز بوده و همچنین یک ماه پس از جراحی بینی می توان اقدام به بارداری نمود.
رژیم غذایی روز جراحی بینی
رزیم غذایی پیش از جراحی بینی :
پس از تصمیم گیری به جراحی بینی متعادل سازی رژیم غذایی اهمیت ویژه ای دارد. مصرف ویتامین ها و مواد معدنی تا 3 هفته پیش از عمل می تواند در بهبود زخم ها موثر باشد. البته مصرف بیش از حد توصیه نمی گردد. به عنوان مثال مصرف زیاد ویتامین E سبب افزایش کبودی و خونریزی شود.
مصرف پروتئین در بهبود و ترمیم بافت ها موثر می باشد.
مصرف چای سبز که سرشار از آنتی اکسیدان هست به دلیل تاثیرات منفی در بیهوشی مانند افزایش فشار خون و ضربان قلب حداقل تا ده روز پیش از عمل می بایست متوقف گردد.
مصرف میوه و سبزیجات به دلیل زمان هضم طولانی تا 24 ساعت پیش از جراحی متوقف گردد و همچنین دیگر مواد غذایی سرشار از فیبر می بایست دراین مدت زمان 24 ساعته مصرف نشوند.
دوره نقاهت و مراقب های لازم پس از عمل بینی
دوره نقاهت و بهبودی در هر فرد متفاوت می باشد، در ادامه به مراقبت های پس از جراحی بینی خواهیم پرداخت.
روز اول پس از عمل بینی می بایست استراحت کافی به همراه رژیم غذایی مایع داشته باشید.
پس از جراحی بینی در مدت زمان 48 ساعت اول پیش از درآوردن تامپون ها از کمپرس سرد هر 2 ساعت به میزان 20 دقیقه در موضع استفاده نمایید و در 48 ساعت دوم بعد از درآوردن تامپون ها از کمپرس گرم جهت کاهش کبودی و تورم استفاده نمایید.
72 ساعت اولیه بهتر است بصورت نیمه نشسته استراحت نمایید و از پایین آوردن سر به مدت طولانی خودداری نمایید.
تا یک هفته از انجام فعالیت های شدید خودداری نمایید.
تا یک هفته از خوردن غذاهای جویدنیو سفت خودداری نمایید و حداقل تا 1 ماه از جویدن آدامس خودداری نمایید.
مسواک دندان ها می بایست بسیار آرام و با ملایمت انجام شود.
حداقل تا 2 ماه از عینک و قرار دادن آن روی بینی خوددداری نمایید.
حداقل تا 3 هفته اول به دلیل حساس بودن مخاط بینی از فین کردن اجتناب نمایید و همچنین در هنگام عطسه کردن هوا را از را دهان خارج نمایید.
تا زمانی که پانسمان گچی روی بینی است استحمام می بایست به شیوهای باشد که آب روی این نواحی نریزد و دچار رطوبت نگردد.
تا زمان 2 هفته از حرکات شدید صورت مانند، خندیدن، گریه و یا صحبت های طولانی خودداری نمایید.
رژیم غذایی برای هفته اول پس از عمل بینی
در مدت یک هفته اول بسیاری افراد اشتها ندارند و یا از ترس حالت تهوع میل زیادی به غذا ندارند.
این نکته مد نظر باشد که بدن در دوره نقاهت جهت ترمیم نیاز به کالری داشته، بنابراین حتما به رژیم غذایی توجه شود و غذاهای کمتر فراوری شده مصرف گردد.
مصرف آناناس در بهبود کبودی تاثیرگذار می باشد.
از نوشیدن مایعات با نی خودداری نمایید زیرا قدرت مکش به بینی فشار وارد می کند.
تا 2 هفته از خوردن غذاهای سفت که نیاز به جویدن دارند خودداری نمایید و غذاهای تند مصرف نکنید، همچنین از مصرف نمک پرهیز کنید.
رژیم غذایی پس از جراحی بینی
پس از جراحی مایعات فراوان مصرف کنید و همچنین می توانید در صورت گشنگی از غذاهای مایع و نرم و ولرم مصرف کنید و تا حد امکان از غذاهای جویدنی پرهیز نمایید.
مصرف پروتئین پس از عمل در بهبود زخم ها موثر بوده.
مصرف چربی های سالم مانند روغن زیتون، آجیل و... باعث افزایش ایمنی بدن پس از جراحی می گردد.
گنجاندن فیبر در رژیم غذایی می تواند مشکل یبوست پس از جراحی را کم کند.
مصرف مواد غذایی ضد التهاب مانند سبزیجات برگ دار، سیب، آناناس، مرکبات، پیاز قرمز در کاهش التهاب و تروم بهد از جراحی موثر می باشد.
مصرف روزانه حداقل 8 لیوان آب بسیار توصیه می گردد.
مصرف الکل و کافئین تا چند روز پس از جراحی ممنوع است، الکل رقیق کننده خون است و احتمال خون ریزی را زیاد می کند و کافئین منجز به افزایش فشار خون می گردد.
از مصرف نمک به جهت افزایش تورم خودداری نمایید.
افراد مناسب برای عمل بینی چه کسانی هستند؟
کاندیدای جراحی بینی می بایست از سلامت عمومی بدن برخوردار باشند و همچنین دیدی واقع بینانه نسبت به نتیجه عمل داشته باشند.
افرادی که با ظاهر بینی خود مشکل داشته باشند پس از انجام مشاورهع با پزشک مربوطه می توانند اقدام به جراحی بینی نمایند.
افرادی که دارای مشکلات عملکردی بینی بوده که تنفس آن ها را تحت تاثیر قرار داده مانند:
انحراف تیغه ی بینی
بزرگ شدن استخوان طوماری
پلیپ بینی
آسیب دیدگی بینی و شکستگی
همچنین افرادی که جراحی ناموفق داشته اند و نیاز به ترمیم دارند.
سن مناسب برای عمل بینی
سن مناسب برای جراحی بینی در واقع سنی است که رشد بینی و صورت فرد تکمیل شده و این سن غالبا برای خانم ها 16 سال و آقایان 18 سالگی می باشد و حداکثر سن برای جراحی بینی 60 سال نیز است.
اهداف و نتایج عمل بینی
هرساله افراد بسیاری با هدف زیبایی، اقدام به جراحی بینی نمایند. همچنین در میان هستند افرادی که به منظور بهبود عملکرد بینی و یا هردو مورد زیبایی و عملکرد مانند بیمارانی که مشکلات تنفسی داشته و یا آسیب و صدمه ای به بینی آن ها وارد شده است، اقدام به عمل بینی می نمایند.
در این میان بیماران همواره به منظور دریافت نتیجه مناسب می بایست به دنبال جراح بینی و جراح پلاستیکی باشند که الویت اولیه را بر عملکرد بینی قرار داده و در نهایت بهبود و متعادل سازی بینی با سایر اجزای صورت را در دستور کار خود قرار دهد.
نتیجه عمل جراحی بینی مستقیما به انتخاب پزشک مناسب و دید واقعگرایانه شما پس از مشاوره با پزشک متخصص بستگی دارد.
عکس جراحی بینی قبل و بعد از عمل
عکس از بینی پیش و پس از جراحی از زوایای مختلف می تواند دید واضح تری نسبت به تغییرات انجام شده بر روی بینی در اختیارتان قرار دهد. همچنین مشاهده آلبوم کار پزشک به انتخاب پزشک بسیار کمک می کند.
هزینه و قیمت عمل بینی
هزینه جراحی بینی با توجه به مشکلات بینی هر فرد و همچنین میزان دستمزد پزشک با توجه به تخصص و مهارت و همچنین هزینه های کلینیک جراحی و نوع بیهوشی و مراقبت ها متعیر می باشد. تنها توصیه در این زمینه ایناست که هرگز به دلیل قیمت پایین را مبنای انتخاب پزشک قرار ندهید زیرا نتایج گاهی جبران ناپذیر بوده و با توجه به قرار گیری بینی در مرکز صورت که تاثیر زیادی در چهره دارد در انتخاب پزشک وسواس به خرج دهید.
بهترین دکتر جراح بینی در ایران
مهم تر از کلینیک جراحی بینی در واقع پزشک جراح و تخصص و مهارت به روز شده ی وی می باشد که در کنار مرکز کلینیک جراحی با امکانات و تجهیزات می تواند نتیجه عمل را تحت تاثیر قرار می دهد.
سوالات متداول جراحی بینی
جراحی بینی چقدر طول می کشد؟
جراحی بینی بسته به نوع جراحی مدت زمان متفاوتی به طول می انجامد که به طور معمول کمتر از 2 ساعت می باشد و در نوع جراحی بسته حدود 20 دقیقه کمتر به طول می انجامد.
چه مدت پس از جراحی بینی نتایج قابل مشاهده است؟
تورم و کبودی اولیه طی 2 هفته بر طرف شده و با گذشت زمان تورم کم کم کاهش می یابد اما برای مشاهده نهایی نتیجه جراحی نیاز به 1 سال زمان است.
آیا احتمال ایجاد شدن جای عمل پس از جراحی بینی وجود دارد؟
برش ها معممولا به نحوی در نواحی ایجاد می شود که دید نداشته باشند و اکثرا بعد از مدتی جای آن ها محو می شود که نوع پوست و بدن هر فرد در این امر بسیار موثر است. در برخی موارد پماد های مخصوصی برای کمرنگ شدن آثار و بهبود آن توسط پزشک تجویز می شود.
آیا می توان پس از عمل بینی با هواپیما سفر کرد؟
پروازهای طولانی و خارجی معمولا پس از 1 هفته بعد از جراحی بینی امکان پذیر بوده. برای افرادی که از شهرستان و داخل کشور برای جراحی بینی سفر می کنند در صورت عدم وجود خون ریزی 48 ساعت بعد از جراحی امکان سفر با هواپیما می باشد.
چه مدت پس از جراحی بینی می توان فعالیت های روزمره را شروع کرد؟
روز عمل می بایست به طور کامل استراحت نمود، اما پس از چند روز بعد از برطرف شدن کبودی و تورم اولیه فرد می تواند آرام آرام به فعالیت روزمره خود بپردازد. حداقل تا 2-3 هفته اول فعالیت های شدی بدنی ممنوع است.
آیا باید پس از عمل بینی غذاهای خاصی خورد؟
یک رژیم غذایی سالم همراه با پروتئین و مواد معدنی مورد نیاز بدن در بهبود فرد بسیار موثر می باشد. همچنین پس از جراحی غذای بی نمک و نرم با دمای متعادل که نیاز به جویدن ندارد توصیه می شود. مصرف مایعات بسیار اهمیت دارد.
آیا پس از جراحی بینی گوشتی، گوشت در بینی بازگشت دارد؟
بینی های گوشتی به دلیل غضروف های ضعیف پس از مدتی بر اثر جاذبه و فعل و انفعالات پوستی دچار افتادگی و بازگشت می گردند که امروزه با روش های مدرن و تقویت غضروف ها و حالت دادن و پیوند آن ها تا حد بسیار زیادی از برگشت جلوگیری می گردد.
چه نوع بیهوشی برای عمل بینی لازم است؟
بسته به صلاحدید پزشک و نظر بیماری عمل بینی با بی حسی موضعی و یا بیهوشی کامل که از طریق استنشاق داروی بیهوشی و یا تزریق وریدی انجام می شود.
چه موقع نیاز به عمل جراحی ثانویه یا مجدد (ترمیمی) می باشد؟
در صورتی که پس انجام عمل جراحی بینی همچنان ناهماهنگی هایی وجود داشته و نتایج مورد نظر تحقق نیافته باشد، یا بینی به تازگی درگیرمشکل گردیده و یا شرایط بیمار و تنفسی وی دچار اختلال شده امکان نیاز به جراحی ترمیمی وجود دارد.
اگر نتیجه عمل بینی برای من رضایت بخش نبود چه کار کنم؟
در درجه اول انتخاب اولیه پزشک و تحقیقات لازم می تواند درصد رضایت نداشتن و مشکلات پس از جراحی را به صفر برساند. اما در صورتی که نتیجه عمل مورد رضایت واقع نشود بعد از گذشت یک سال که شکل نهایی بینی مشخص شد امکان جراحی ترمیمی در اکثر مواقع وجود دارد. در برخی موارد با یک ترمیم جزئی مشکل برطرف می گردد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
تجربیات و سوالات خود در مورد مطالب این صفحه را با ما به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت به تمامی سوالات پاسخ خواهند داد.