logo

ونیر کامپوزیت دندان چیست؟

ونیر دندان تحت عنوان نام‌های مختلفی شناخته می‌شود. در کلام ساده می‌توان آن را به عنوان نوعی لایه پوششی نازک معرفی نمود. که جهت داشتن لبخندی زیباتر هنگامی که دندان‌ها دچار شکستگی و یا آسیب دیدگی شده‌اند استفاده می‌شود.

این پوشش با نصب مستقیم روی دندان ظاهر دندان و لبخند فرد را بهبود می‌بخشد. ونیر دندان از جنس رزین نیمه شفاف می‌باشد و طی یک جلسه توسط دندانپزشک بر روی دندان نصب می‌گردد. با توجه به هزینه، سرعت انجام کار و ظاهری زیبا این روش در میان مردم محبوبیت فراوانی دارد.

همچنین با توجه به خواست بیمار بر روی هر تعداد دلخواه از دندان‌ها نصب می‌شود. دو نوع ونیر وجود دارد با نام‌های پرسلین و کامپوزیت که در ایران ونیر پرسلین به عنوان لمینت شناخته می‌شود.

ونیر کامپوزیت دندان چیست

ونیر دندان چیست؟

ونیر کامپوزیت در حقیقت به شکل یک پوسته است. این پوسته بدون نیاز به تراشیدن و قالب گیری دندان بصورت مستقیم با کمک اشعه بر روی دندان چسبانده می‌شود. همچنین به عنوان لایه محافظتی روی مینای دندان قرا می‌گیرد. از ونیر کامپوزیت زمانی استفاده می‌شود که دندان‌ها دچار شکستگی و یا ترک‌های ریز و سطحی باشند. و معمولا هزینه و ثبات رنگ آن از ونیر سرامیکی پایین‌تر است. 
لازم به ذکر است که ونیر کامپوزیت به دو شیوه مستقیم و غیر مستقیم ساخته می‌شود. در روش مستقیم ونیر کامپوزیت بر روی دندان قرار میگیرد و پزشک آن را به شکل دلخواه در می‌آورد. ولی در روش غیر مستقیم ابتدا مواد در آزمایشگاه ساخته شده و سپس روی دندان فرد قرا می‌گیرد.

 

کاربرد و موارد استفاده از کامپوزیت دندان

کاربرد کلی کامپوزیت  دندان شامل موارد زیر می شود:

  • اصلاح فرم بدشکل دندان
  • پوشاندن رنگ زرد و سیاه دندان ها
  • رفع مشکل افرادی که دارای فاصله میان دندان‌ها و افرادی که دچار شکستگی و ترک روی دندان‌ها دارند.

 

مزایای کامپوزیت دندان

  • کامپوزیت دندان تنها در یک جلسه قابل انجام است.
  • کامپوزیت دندان روشی کم هزینه تر نسبت به لمینت دندان می باشد.
  • در صورت آسیب دیدگی کامپوزیت به سادگی قابل تعمیر و تعویض است.
  • کامپوزیت دندان روشی مقرون به صرفه برای افرادی که بودجه محدودتری دارند.

 

عوارض و معایب کامپوزت دندان

  • با توجه به مواد رزین کامپوزیت امکان لکه دار شدن وجود دارد. (به خصوص اگر فرد از غذاهای رنگی و یا نوشیدنی‌های رنگ دار استفاده می‌نماید.)
  • طول عمر کامپوزیت دندان در مقایسه با روش لمینت دندان کمتر می‌باشد. 
  • به دلیل‌عدم تراش دندان‌ها در این شیوه امکان دارد در نتیجه نهایی دندان‌های کمی برجسته‌تر به نظر برسند.

 

انتخاب رنگ کامپوزیت دندان

بهترین رنگ کامپوزیت دندان مطابق با ظاهر هر فرد متفاوت می‌باشد، که در این میان هماهنگی رنگ کامپوزیت با رنگ دندان فرد، تناسب با رنگ پوست، مو و ویژگی‌های ظاهری هر فرد اهمیت ویژه‌ای دارد.

بدین منظور ابتدا دندانپزشک با استفاده از راهنمای سایه‌های رنگ، ترکیبی از کامپوزیت رزین و رنگ‌های مختلف را کنار دندان‌های شما قرار می‌دهد. این کار کمک کرده که بهترین رنگ‌های کامپوزیت دندان متناسب با رنگ دندان فرد را بیابد. سپس از میان پایه‌های رنگ انتخاب شده توسط پزشک می‌توانید رنگ دلخواه خود را بیابید و انتخاب نمایید. 

دندان پزشک‌ها معمولا برای طبیعی‌تر بودن نتیجه رنگ کامپوزیت دندان از تکنیک لایه‌گذاری استفاده می‌نمایند. از یک رنگ پایه رزین کامپوزیت برای لایه میانی و رنگ‌های سفید و درخشان‌تر را برای لبه دندان‌ها استفاده می‌نمایند. بدین ترتیب رنگ کامپوزیت مانند دندان ها، طبیعی به نظر می رسد.

در نتیجه رنگ انتخابی شما به عنوان رنگ پایه استفاده میشود. و دنداپزشک با تخصص و مهارت از سایر رنگ‌ها  ترکیبی با رنگ کامپوزیت پایه استفاده کرده تا ظاهر دندان‌های طبیعی‌تر به نظر برسد.

لازم به ذکر است در حال حاضر طیف رنگی A۱، B۱، A۳ از بهترین و محبوب‌ترین طیف‌های رنگی کامپوزیت هستند.

 

حذف کامپوزیت دندان

امکان حذف و برداشتن کامپوزیت دندان تا میزان بسیار زیادی تحت تاثیر عملکرد دندانپزشک و شرایط خاص شما می باشد. در مواردی که کامپوزیت دندان بدون تراشیدن ساختار دندان یا با حداقل تراش انجام گیرد مشکلی برای برداشتن کامپوزیت نیست. لذا در این حالت امکان از بین بردن کامپوزیت دندان و برگشت به دندان‌های طبیعی یا جایگزین کردن با لمینت دندان وجود دارد.

اما گاهی برای انجام کامپوزیت دندان مقداری از مینای دندان تراشیده می‌شود. درصورتی که با این عمل میزان قابل توجهی از ساختار دندان از بین برود؛ با حذف کامپوزیت دندان‌ها بدون پوشش بوده و ممکن است حساس  و یا مستعد پوسیدگی گردند. با این وجود بهتر است پیش از اقدام به انجام این روش پس از انتخاب دندانپزشک متخصص این موضوع را مطرح نمایید. تا در صورت امکان دندانپزشک بدون آسیب و دستکاری ساختار دندان کامپوزیت را روی آن قرار دهد.

بنابراین در این میان پزشک متخصص و با تجربه مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کند زیرا در آینده امکان دارد تصمیم به حذف کامپوزیت و یا جایگزینی آن داشته باشید.  یا حتی در صورت بروز ضربه یا آسیب نیاز به ترمیم و تعوض پیدا کنید. که در این نقطه عملکرد دندانپزشک بسیار بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

تکنیک جداسازی و حذف کامپوزیت با توجه به هر دنداپزشک متفاوت می باشد. اما در این میان ایمن‌ترین روش برای حذف کامپوزیت استفاده از لیزر WATERLASE است. این لیزر فرایند حذف را بدون آسیب به ساختار دندان به انجام می‌رساند.

حذف کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان چگونه انجام می شود؟

در ابتدا یک جلسه مشاوره پیش از انجام کار روی دندان‌ها نیاز می‌باشد. طی این جلسه شرایط دندان و لثه بررسی می‌شود تا از این نکته که فرد کاندیدای مناسبی برای انجام این روش است اطمینان حاصل شود.

سپس نوع کامپوزیت انتخابی و همچنین رنگ آن مورد بررسی قرار می‌گیرد. اگر فرد دندان‌های سفیدتری را مد نظر داشته باشد پیش از نصب کامپوزیت، سفید کردن دندان‌های انجام میگیرد. که این امکان را بوجود می‌آورد دندانپزشک رنگ سفیدتری را با روکش کامپوزیت ایجاد نماید. 

سپس دندان‌های تحت درمان بوسیله یک سد جدا شده تا رطوبت اضافه برای استفاده از مواد کامپوزیت وجود نداشته باشد. دندان پزشک از اسید برای سفت شدن دندان استفاده می‌نماید که سبب می‌گردد رزین کامپوزیت موثر‌تر به سطح دندان بچسبد. 

سپس دندانپزشک پیش از اینکه مواد کامپوزیت را لایه لایه روی دندان قرار دهد چسب را روی دندان‌های آماده اعمال می‌کند. این روند تا زمان دستیابی به ظاهر و شکل ایده آل توسط پزشک ادامه می‌یابد. تا در نهایت مواد کامپوزیتی برای تکمیل فرایند جلا و صیقل داده می‌شوند.

 

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت ماکروفیل (درشت دانه)

کامپوزیت ماکروفیل دارای ذرات ۱۰ تا ۱۵ میکرومتری می‌باشد. در واقع ذره‌های کامپوزیت ماکروفیل از سایر کامپوزیت‌های دیگر درشت‌تر می‌باشند. که این درشت بودن مقاومت و دوام کامپوزیت را بالا می‌برد. به همین نسبت باعث سخت‌تر شدن عملیات ترمیم نیز می شود.

کامپوزیت میکروفیل (ریز دانه)

کامپوزیت میکروفیل دارای ذرات کوچکتر از ۱۰۰ نانومتر می‌باشد. که این مورد سبب می‌شود انجام پولیش ساده‌تر صورت گیرد و بخش ترمیم شده توسط میکروفیل کاملا صاف و یکدست شود. این نوع کامپوزیت‌ها در مقایسه با ماکروفیل دارای استحکام و دوام پایین‌تری می‌باشند.

کامپوزیت هیبرید

برخی از ذرات این نوع کامپوزیت‌ها در محدوده ۱۰ تا ۱۵ نانومتر و برخی دیگر در محدوده ۴۰ نانومتر می‌باشند. کامپوزیت میکروهیبرید و کامپوزیت نانوهیبرید هردو در گروه کامپوزیت‌های هیبربد می‌باشند. که محدوده ذرات آن‌ها زیر ۱۰۰ نانومتر می‌باشد. این نوع کامپوزیت‌ها دارای مقاومت در برابر پوسیدگی و دارای استحکام هستند. شاید تنها عیب آن‌ها از دست رفتن زیبایی آن‌ها پس از گذشت زمان باشد.

نانو کامپوزیت

نانو کامپوزیت ها نوعی دیگر از کامپوزیت ها هستند که اندازه ذرات آن ها 20 نانومتر می باشد. این نوع داری مقاومت بالایی است. معمولا برای رفع مشکلات در کامپوزیت های هیبریدی مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع کامپوزیت هها قابلیت پولیش خوبی داشته و بررای ترمیم دندان های عقبی مورد استفاده قرار می گیرد.

ونیر کامپوزیت آی پی اس (IPS)

کامپوزیت‌های آی پی اس از دیگر انواع کامپوزیت‌ها محسوب می‌شوند. وجه تمایز آن‌ها با سایر کامپوزیت‌ها در این است که در کامپوزیت آی پی اس با افزودن ذرات سرامیکی باعث ایجاد ویژگی‌هایی خاص در کامپوزیت می‌گردد. از مهم‌ترین کاربردهای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن ظاهری براق و طبیعی
  • پوشش مناسب در اصلاح طرح لبخند
  • اصلاح رنگ و تاج دندان ها
  • پر نمودن فواصیل میان دندانی
  •  قابلیت پر کردن دندان به جای آمالگام 
انواع کامپوزیت دندان

بهترین مارک کامپوزیت دندان

بهترین مارک کامپوزیت در ایران مارک های آمریکایی و ژاپنی می باشند. که با توجه به نوع آنهای داری قیمت های گوناگونی هستند. در این میان از مارک های خوب آمریکایی می توان به Cosmedent، Bisco، 3M اشاره نمود و از مارک های ژاپنی کامپوزیت می توان Gradia Direct، Geanial، Kuraray را نام برد.

 

چه کسانی کاندیدای مناسب برای کامپوزیت دندان هستند؟

  • افرادی که هیچگونه بیماری های دهان دندان و لثه نداشته باشند:

درصورت وجود بیماری امکان بروز عوارض خطرناکی پس از نصب کامپوزیت وجود دارد. در صورت وجود پوسیدگی دندان ابتدا مشکل می بایست بر طرف گردد و سپس در مورد استفاده از کامپوزیت تصمیم گیری گردد. همچنین در صورت وجود پوسیدگی های شدید احتمالا پزشک پیشنهاد استفاده از تاج دندان برای آن دندان خاص را می کند. تاج دندان در واقع با نام روکش دندان شناخته می شود. و بقیه دندان ها کامپوزیت می شوند.

  • افرادی که به دنبال روشی غیر دائمی و برگشت پذیر هستند:

افرادی که مخالف تراشیدن مینای دندان هستند و همچنین در مورد تغییر ظاهری دندان ها دچار تردید هستند. و می خواهند امکان بازگشت به قبل را داشته باشند کامپوزیت ونیر گزینه مناسبی برای انتخاب آن ها می باشد. زیرا در هر زمان امکان این وجود دارد که کامپوزیت ها را ا روی دندان حذف نمایند. همچنین بسیاری افراد در ابتدا از کامپوزیت استفاده می نمایند و نحوه ی اصلاح طرح لبخند خود را بررسی می نمایند. تا درصورت رضایت تا 5 سال بعد که زمان تعویض کامپوزیت ها می باشد آن را به لمینت سرامیکی تبدیل می نمایند.

  • افرادی که تمایل دارند عیب های ظاهری جزئی را رفع نمایند:

کامپوزیت یک روش درمانی نمی باشد و در واقع یک نوع پوشاننده عیب های ظاهری می باشد. بنابراین وجود عیب های ظاهری جزئی مانند زردی دندان ها، لب پر بودن دندان، کج یا شکسته بودن، ساییدگی و... را می توان با کامپوزیت اصلاح نمود.

  • افرادی که تمایل به سفید نمودن دندان ها دارند:

یکی از دلایل مراجعین برای کامپوزیت، رنگ دندان ها و خلاصی از زردی دندان می باشد. افرادی که بنا به دلایلی دارای دندان های زرد و یا دندان های پر شده با ظاهر ناخوشایند هستند. و نسبت به نتایج بلیچینگ و سفید کردن دندان ها رضایت کافی از نتیجه و ماندگاری ندارند. این اشخاص می توانند برای مدت طولانی تری دندان های سفید و درخشان را با این روش تجربه کنند.

  • افرادی که به بهداشت دهان و دندان بسیار توجه دارند:

در واقع افراد ایده آل برای کامپوزیت کسانی هستند که به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت داده، عادات نادرست مانند سیگار کشیدن و استفاده ابزاری از دندان ها و... را ندارند.

 

سن مناسب برای کامپوزیت دندان چه زمانی است؟

محدودیت سنی خاصی برای انجام کامپوزیت وجود ندارد. اما با توجه به اینکه کامپوزیت یک نوع پوشاننده‌ی عیوب ظاهری می‌باشد،

در سنین پایین‌تر که افراد داری دندان‌های سالم‌تری هستند خیلی کاربرد ندارد. با این وجود این روش برای افراد زیر سن بلوغ و تکمیل رشد خیلی توصیه نمی‌شود. زیرا در سنین پایین به دلیل تکمیل نشدن رشد دندان‌ها پس از مدتی بین لثه و دندان فاصله ایجاد می‌شود. که در صورت وجود کامپوزیت ظاهر نامناسبی ایجاد می‌شود.

البته در موارد خاص و مشکلات مادرزادی دندان‌ها می‌توان از این روش استفاده نمود. اما ونیر‌ها هر چند مدت نیاز به ترمیم پیدا خواهند کرد. به طور کلی از سن ۱۹ سال به بالا انجام کلیه امور زیبایی بلا مانع می‌باشد.

پزشکان معمولا برای افراد زیر ۲۵ سال استفاده از کامپوزیت را به جای لمینت پیشنهاد می‌دهند. زیرا در این سن مینای دندان سالم بوده و تراشیدن آن ایده جالبی نمی‌باشد. همچنین در صورت نارضایتی و پشیمانی می‌توان به شکل قبلی و طبیعی دندان ها بازگشت.

 

چه کسانی نباید کامپوزیت ونیر انجام دهند؟

  • اگر فرد دارای پر کردگی عمیق در دندان ها باشند و یا تعداد دندان های شکسته زیادی داشته باشند ابتدامی بایست مشکلات دندان رفع شود و سپس اقدام به کامپوزیت نمایید.
  • افرادی که به بهداشت دهان و دندان توجه کافی ندارند کاندیدای مناسبی برای این روش نمی باشند زیرا طول عمر کامپوزیت ها در صورت عدم رعایت کم می شود. همچنین احتمال بروز مشکلاتی برای دندان وجود خواهد داشت.
  • درصورتی که دندان های دچار کج شدگی های شدید باشد ابتدا می بایست مشکل با سایر روش ها مانند ارتودنسی رفع و سپس اقدام به کامپوزیت نمایید.
  • افرادی که دارای پوسیدگی های عمیق در دندان و یا عصب کشی در دندان هایشان انجام داده باشند. این افراد معمولا کاندیدای مناسبی برای این روش نیستند. اما با این وجود بررسی این گزینه را بهتر است به پزشک بسپارید.
  • افرادی که دندان قروچه می کنند شاید کاندیدای مناسبی نباشند زیرا کامپوزیت ها را دچار ساییدگی و لب پریدگی می نمایند. این افراد حتما می بایست از محافظ های شبانه استفاده نمایند.
  • افراد سیگاری و الکلی کاندیدای مناسبی برای استفاده از این روش نمی باشند. در صورت تمایل می بایست سبک زندگی خود را تغییر دهند زیرا اینگونه عادات می تواند طول عمر کامپوزیت را بسیار کوتاه نماید.

 

حساسیت به کامپوزیت دندان

وجود درد و حساسیت در روزهای ابتدایی پس از نصب کامپوزیت‌ها بسیار طبیعی می‌باشد. زیرا امکان دارد دندان پزشک برای نصب به نحوی دندان‌ها و لثه‌های شما را دستکاری نماید. که این عمل موجب آسیب رشته‌های عصبی شده و  تا ۱-۲ هفته امکان وجود حساسیت‌ها وجود می باشد.

همچنین امکان حساسیت به مایعات سرد و گرم هم می باشد. که همگی دلیلی جز آسیب به رشته‌های عصبی دندان ندارد. همان طور که ذکر شد معمولا طی ۱-۲ هفته این عصب‌ها ترمیم می‌شوند. در غیر اینصورت حتما می‌بایست به یک متخصص با تجربه مراجعه تا دلایل حساسیت غیر طبیعی بررسی گردد.

 

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

  • رعایت بهداشت روزانه دندان و استفاده حداقل 2 مرتبه در روز از مسواک و خمیردندان هایی که حاوی فلوراید نیستند، زیرا سفیدکننده ها موجب سایش و تغییر رنگ کامپوزیت ها می شوند.
  • استفاده از نخ دندان پس از هر وعده غذایی جهت جلوگیری از تجمع و گیر کردن ذرات غذا اطراف کامپوزیت.
  • استفاده از دهانشویه های غیر الکلی و قرقره آب نمک پس از استفاده از نوشیدنی های رنگ دار.
  • مراجعه منظم به دندان پزشک جهت بررسی شرایط دندان های زیر کامپوزیت و رفع هرگونه پوسیدگی جهت جلوکیری از گسترش و بیماری های عفونتی لثه و...

 

قیمت و هزینه کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان به واسطه قیمت مناسب و سرعت انجام بالا بسیار پرطرفدار می‌باشد. هزینه کامپوزیت با توجه به تعداد واحدها و همچنین مرقوبیت مواد و هزینه دستمزد پزشک محاسبه می‌شود.

جهت اطلاع از هزینه‌ها می‌بایست در ابتدا دندانپزشک متخصص خود را بیابید. پس از معاینه شرایط دندانی بررسی گردد تا در صورت کاندیدای مناسب بودن برای کامپوزیت برآورد هزینه انجام گردد.

از طریق فایندکلینیک می‌توانید با توجه به موقعیت جغرافیایی خود بهترین دندانپزشک‌ها را بیابید. برای معرفی  بهترین کلینیک ها بر روی دکمه سرخابی رنگ سمت چپ پایین صحه کلیک کنید. سپس از لیست کلینیک های موجود بر روی کادر کلینیک مورد نظر خود کلیک کنید. بدین وسیله تلفن تماس و شبکه های اجتماعی پزشک مورد نظر قابل مشاهده است.

 

بهترین متخصص کامپوزیت دندان در ایران

در تمامی مباحث جراحی زیبایی حتی دندان ها، پزشک متخصص مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کند. زیرا انجام این امور توسط پزشکی که مهارت کافی را نداشته باشد می‌تواند زیبایی و سلامت شما را تحت تاثیر قرار دهد.

فایندکلینیک مرجع یافتن بهترین متخصص کامپوزیت در ایران است، زیرا تمامی پزشک‌ها و کلینیک‌های معرفی شده در سایت از فیلتر ما عبور کرده‌اند و تمامی مدارک و سوابق آن‌ها بررسی شده است. از این رو با اطمینان خاطر می‌توانید با توجه به محل اقامت خود بهترین پزشک‌های را در نزدیکی خود بیابید.

 

تفاوت ونیر پرسلن (لمینت) و ونیر کامپوزیت در چیست؟

ونیر کامپوزیت پوششی است که طی یک جلسه توسط پزشک روی دندان نصب می‌شود و جنس کامپوزیت‌ها از همان مواد ترمیمی است که همرنگ دندان می‌باشد. که با مهارت پزشک روی دندان‌ها پوشانده می‌شود. و با کمک این مواد بد فرمی ها، رنگ زرد، ترک و شکستگی‌های جزئی، لب پریدگی ها، فواصل بین دندان‌ها و… برطرف می‌شود.

لمینت سرامیکی یا پرسلین پوششی از جنس سرامیک بوده که ساخت و تحویل و آماده‌سازی آن ۲-۳ هفته به طول می‌انجامد. از لمینت برای پرکردن فواصل و اصلاح فرم و درشت کردن دندان‌های ریز و… استفاده می‌شود.

برای ساخت لمینت‌ها در ابتدا نیاز هست از دندان قالب گیری شود و در لابراتور ساخته گردند. تفاوت عمده میان کامپوزیت و لمینت ماندگاری و تغییر رنگ است که ماندگاری لمینت بیشتر بوده و متناسب با آن هزینه‌ی بیشتری هم نیز دارد.

لمینت‌ها با توجه به ماده سرامیکی آن‌ها سفیدتر و درخشان‌تر هم نیز می‌باشند. اما برای انتخاب روش مناسب هر فرد می‌ بایست ابتدا معاینه صورت گیرد. سپس اهداف فرد مشخص گردد. اما به طور کلی برای نصب کامپوزیت نیاز به تراشیدن دندان نیست و درصورت نیاز میزان کمی دندان‌ها تراشیده می‌شود. در نتیجه به مینای دندان آسیب نرسیده و در صورت‌عدم رضایت امکان برداشتن و حذف کامپوزیت‌ها وجود دارد.

کامپوزیت دندان

سوالات متداول کامپوزیت دندان

کامپوزیت بهتر است یا لمینت؟

پاسخ به این سوال بستگی به شرایط هر فرد و وضعیت دندان وی دارد. همچنین در نظر گرفتن تفاوت‌های این دو روش مانند ماندگاری، هزینه، طول درمان و… می‌تواند در تصمیم گیری موثر باشد. اما به طور کلی اگر آسیب نرسیدن به مینای دندان برای شما اهمیت دارد و همچنین از انجام پوشش برای دندان اطمینان ندارید و امکان دارد که پشیمان شوید بهتر است کامپوزیت را امتحان کنید.

طول عمر و مدت ماندگاری کامپوزیت دندان چقدر است؟

مدت زمان ماندگاری کامپوزیت کاملا به شرایط نگهداری و مراقبت فرد بستگی دارد و اگر مراقبت‌ها به درستی انجام شود بین ۵ الی ۸ سال با توجه به مرقوبیت مواد اولیه ماندگاری دارد.

آیا کامپوزیت دندان درد دارد؟

به دلیل‌عدم نیاز به تراشیدن دندان در کامپوزیت میزان درد و ناراحتی بسیار ناچیز می‌باشد. همچنین پزشک با تکنیک‌های ظریف روی لثه برای قرار دادن کامپوزیت ها، طی فرآیند بیمار هیچگونه درد و ناراحتی احساس نخواهد کرد. به طور معمول در حین انجام کار از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود.

کامپوزیت دندان چقدر طول می کشد؟

زمان قرارگیری کامپوزیت دندان طی یک جلسه می‌باشد که معمولا حدود یک ساعت و شاید کمی بیشتر به طول می‌انجامد.

آیا روی دندان ایمپلنت شده می توان کامپوزیت انجام داد؟

اگر ایمپلنت دندان در شرایط مساعدی قرار گرفته باشد امکان استفاده از کامپوزیت دندان نیز وجود دارد در غیر اینصورت می‌بایست ایمپلنت دندان ابتدا تعویض گردد.

آیا می توان جراحی بینی قبل یا بعد از کامپوزیت دندان انجام داد؟

توصیه پزشکان بر این است که جراحی بینی پس از انجام کامپوزیت باشد. زیرا بعد از کامپوزیت دندان لب در موقعیتی جدید قرار خواهد گرفت.

آیا می توان کامپوزیت دندان در دوران بارداری انجام داد؟

تمامی درمان های دندانپزشکی در دوران بارداری هیچگونه ضرری ندارد.

آیا می توان روی کامپوزیت دندان ارتودنسی انجام داد؟

اگر دندان‌ها نیاز به ارتودنسی داشته باشند در ابتدا می‌بایست ارتودنسی انجام گیرد. ونیر کامپوزیت لایه نازکی است که در صورت قرار گرفتن براکت‌ها روی دندان می‌تواند سبب آسیب رسیدن به کامپوزیت‌ها شود. همچنین هنگام برداشتن براکت‌ها و جداکردن چسب آن‌ها احتمال آسیب به کامپوزیت‌ها و حتی به جای ماندن لکه بر روی آن وجود دارد.

محبوب ترین و پرطرفدارترین رنگ کامپوزیت دندان چیست؟ 

در حال حاضر طیف رنگی A1, B1, A3 از بهترین و محبوب ترین طیف های رنگی کامپوزیت هستند.

این صفحه را به اشتراک بگذاریم:
 143  |
 5.00   از   5/00   از تعداد   3   رای   |
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تجربیات و سوالات خود در مورد مطالب این صفحه را با ما به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت به تمامی سوالات پاسخ خواهند داد.

ContantUs