لیپوساکشن در واقع همان کشیدن چربی از نقاطی مانند شکم، ران، بازو، باسن میباشد. این عمل در واقع راه حل مناسبی برای کاهش وزن محسوب نمیباشد. و بیشترین کاربرد آن برای لاغری موضعی در افرادیست که با ورزش و رژیم نیز همچنان مقداری چربی مقاوم دارند. در برخی موارد فرد پس از لیپو ساکشن نیاز به جراحی لیفت پوست برای پوستها شل شده پس از تخیله چربی دارد. زیرا در بعضی افراد به دلیل سن و اضافه وزن شدید، پوست خاصیت ارتجاعی زیاد و لازم جهت جمع شدن را ندارد.
لاغری موضعی با لیپوساکشن
لیپوساکشن جراحی میباشد که بوسیله آن چربیهای اضافه با مکش از بدن خارج میشوند. با ساکشن چربی در این روش نیز میتوان به فرم دهی بدن کمک نمود. در واقع این نوع ساکشن لاغری برای خارج نمودن چربیهای موضعی ناحیه ران، باسن، شکم، پهلو، بازو و گردن مورد استفاده قرار میگیرد. البته میبایست در نظر داشت که این روش را حل مناسبی برای کاهش وزن کلی به حساب نمیآید و میتواند سبب ایجاد مشکلاتی در فرد گردد. به عنوان مثال افرادی که با رژیم و ورزش موفق به آب کردن شکم و یا نواحی دیگر نشدند میتوانند در مرحله بعد از لیپوساکشن یا جراحی چربی شکم استفاده نمایند.
همانطور که میدانید چربیهای بدن دارای دو لایه سطحی و عمقی میباشد. لایه سطحی در تمامی نقاط بدن یکسان میباشد اما حجم لایه عمقی میتواند متفاوت باشد. وظیفه این روش تخلیه لایه عمقی بوده زیرا در صورت دستکاری لایه سطحی ناهمواری در پوست ایجاد میگردد.
براي مشاهده ديگر کلينيک ها بر روي دکمه زير کليک کنيد:
مشاهده ديگر کلينيک ها
جراحی لیپوساکشن چگونه است؟
لیپوساکشن بسته به شرایط فرد و تشخیص پزشک به صورت بیحسی موضعی و بیهوشی انجام میگیرد. در این روش، یک لوله از جنس استیل با نام کانولا توسط پزشک با حرکات دورانی وارد بدن میشود و چربیهای موضع مورد نظر را از طریق مکش، تخلیه مینماید. در پایان جراحی تنها سوراخ کوچکی در بدن باقی میماند و اثری از برش جراحی نمیباشد. احتمالا میزانی از سوراخهای ایجاد شده جهت خروج مایعات اضافی باز نگه داشته میشود. بسته به شرایط جراحی و تشخیص پزشک و همچنین بازگشت فرد به حالت طبیعی نرمال پس از جراحی بین چند ساعت تا یک شب فرد بستری میماند.
نتیجه این نوع جراحی معمولا دائمی بوده و افراد با رعایت رژیم غذایی میتوانند فرم ایده آل بدن خود را حفظ نمایند.
نواحی و کاربرد لیپوساکشن
از جمله نواحی شایع استفاده از درمان لیپوساکشن شامل:
- شکم و پهلو
- پشت
- ران
- باسن
- بازو
- قفسه سینه
- خط گردن
- غبغب (زیر چانه)
ساکشن شکم
یکی از کاربردهای بالای این روش، لیپوساکشن شکم و یا کشیدن چربی شکم به میباشد. در این روش با ساکشن چربی شکم میتواند به فرم ایده آل و رضایت بخشی در اندام دست یافت. با اعمال سوراخهای ریزی در ناحیه شکم، بدون ایجاد برش میتواند بوسیله دستگاه مخصوص مقدمات کشیدن چربی شکم را فراهم نمود.
در کوچک کردن شکم بوسیله لیپو ساکشن، جهت کسب رضایت از نتیجه میبایست سالم بودن پوست را در نظر داشت. در افراد جوانی که دچار شل شدگی پوست پس از حاملگی و یا افزایش وزن شدید نیستند، این جراحی شکم پاسخگوی مناسبی دارد. زیرا پس از ساکشن چربی، پوست با کمک قابلیت ارتجاعی خود جمع میگردد.
لیپوساکشن پهلو
لیپوساکشن پهلو نوعی جراحی زیبایی میباشد که با ساکشن چربی ناحیه پهلو همراه است. در عمل شکم و پهلو، چربیهای سفت شده در پهلو که در مقابل ورزش و رژیم غذایی سنگین مقاومت دارند بوسیله این روش ساکشن شده و تخلیه میگردند.
لیپوساکشن ران
وجود چربیهای اضافی در ناحیه ران در بسیاری از افراد خصوصا خانمها بسیار ناخوشایند میباشد. این تجمع بیشتر در نواحی خارجی ران مشاهده میشود. وجود رانهای پهن و چاق میتواند سبب کوتاه قد و همچنین چاق به نظر رسیدن فرد گردد. ساکشن چربی ران معمولا همراه با عمل لیپوساکشن شکم انجام میشود.
لیپوساکشن باسن
ناحیه باسن نیز از جمله نقاط بدن است که جهت آب کردن چربی و رسیدن به فرم و سایز دلخواه مستلزم زمان طولانی میباشد. بدین منظور با بهره مندی از ساکشن چربی از این ناحیه میتوان در رسیدن به فرم ایده آل بدن و کاهش چربی اضافی به نتیجه مطلوب دست یافت.
لیپوساکشن سینه
بزرگ بودن بیش از حد سینه در برخی افراد میتواند عوارضی فیزیکی مانند کمردرد و گردن درد را نیز به دنبال داشته باشد. به همین سبب سالانه افراد زیادی خواهان ساکشن چربی اضافه در ناحیه سینه خود هستند. این عمل تنها مختص خانمها نبوده و در آقایان هم دارای کاربرد میباشد. برداشت چربی و ساکشن آن توسط کانولا در ناحیه سینه، لیپوساکشن سینه نام دارد.
لیپوساکشن بازو
عواملی همچون سن، جنسیت، ژنتیک و افزایش وزن میتواند در انباشته شدن چربی اضافه در ناحیه بازو دخیل باشد. با کمک این روش بازو، بخشی از چربیهای مقاوم به آب شدن در ناحیه تحتانی بازو از حدفاصل زیر بغل تا آرنج بوسیله ساکشن کانولا خارج میگردد.
لیپوساکشن ساق پا
در برخی افراد مقدار زیادی چربی در ناحیه ساق و مچ پا تجمع یافته که سبب بزرگتر به نظر رسیدن پا نسبت به سایر اعضای بدن میگردد. همچنین باعث بروز مشکلاتی در نحوه قرارگیری پا و سلامت مفصلها میشود. شاید ناحیه ساق پا همچون سایر نواحی مانند شکم و پهلو برای برخی افراد اهمیت نداشته باشد. اما باید بدانید که زیبایی فرم پاها تاثیر بسزایی در زیبایی کلی بدن و افزایش اعتماد به نفس در خانمها دارد. ساکشن چربی از ناحیه ساق پا یکی از راه حلهای مناسب جهت رسیدن به فرم مناسب پا میباشد.
لیپوساکشن صورت
لیپوساکشن صورت در واقع همان تکنیک مکش چربی از نواحی از صورت جهت مشخص نمودن ناحیه گردن و خط فک محسوب میشود. با کمک این تکنیک میتوان چربیهای اضافه و نا مناسب در ناحیه فک، گونه، چانه، غبغب و گردن را ساکشن نمود. همچنین جهت دریافت نتیجه مطلوبتر در برخی موارد همراه با سایر روشهای جوانسازی صورت استفاده میگردد.
لیپوساکشن بینی
با توجه به جستجوی زیاد عبارت لیپوساکشن بینی میبایست در اینجا ذکر نمود که این عبارت صحت علمی ندارد و چیزی تحت این عنوان وجود ندارد. اما از این عمل در زیبایی بینی میتوان استفاده نمود. بدین صورت که از چربیهای ساکشن شده از سایر نواحی بدن جهت فرم دهی و برجستهسازی قسمتی از بینی استفاده نمود. مثلا با تزریق چربی در نواحی نوک بینی میتوان افتادگی بینی را تا حدودی رفع نمود و سبب لیفت آن شد.
لیپوساکشن غبغب
با افزایش سن و افزایش وزن شدید و همچنین عوامل وراثتی، افراد در ناحیه چانه و غبغب دچار تغییراتی میگردند که این تغییرات شامل شل شدگی پوست و تجمع چربی میباشد. با کمک لیپوساکشن و اعمال سوراخهای ریز میتوان چربیهای تجمع یافته در این ناحیه را ساکشن نمود.
لیپوساکشن گردن
وجود خط گردن و تفکیک کننده صورت یکی از لازمات چهره جوان و شاداب می باشد. با خارج نمودن و ساکشن چربی در ناحیه گردن موجب لاغر تر نمودن گردن و همچنین بهبود حالت خط فک می شود. در برخی موارد با تزریق چربی ساکشن شده در نواحی چانه، فک، گونه و لب می توان زمینه ساز تغییرات بیشتری گردید.
نکات قبل از جراحی لیپوساکشن شکم
- انجام مجموعه آزمایش های تائیدیه سلامت و سایر بررسی ها پیش از جراحی از الزامات می باشد.
- درصورت استفاده از داروی خاص، بیماری خاص، سابقه جراحی و ... پزشک خود را مطلع سازید.
- حداقل تا 2 هفته قبل از مصرف دارویهای رقیق کننده خون مانند آسپرین اجتناب شود.
- حداقل تا یک هفته پیش از انجام عمل مصرف دخانیات متوقف شود زیرا سبب افزایش دوره بهبود و نقاهت می شود.
- پیش از عمل حتما استحمام نمایید و بدن تمیز مراجعه کنید.
- در شب قبل عمل شام سبک میل شود و خواب مناسب داشته باشید.
- حداقل 8 ساعت پیش از عمل دیگر چیزی میل نکنید.
- داروها و گن مخصوص تجویزی پزشک را پیش از جراحی تهیه نمایید.
- روز جراحی لباس راحت و جلو باز دکمه دار بر تن نمایید.
مراقبت های بعد از عمل لیپوساکشن
- پس از جراحی امکان ایجاد درد، تورم و کبودی نیز وجود دارد که پس از چند روز به مراتب رفع می گردد و فرد امکان انجام امور روزمره را دارد.
- پس از جراحی لوله های باریکی به منظور تخلیه خونابه در موضع جراحی قرار می گیرد که پزشک نوع جای گذاری و مراقبت را توضیح می دهد.
- جهت کنترل درد پس از جراحی پزشک مسکن تجویز می نماید.
- تجویز آنتی بیوتیک جهت جلوگیری از عفونت می باشد.
- استفاده از لباس تنگ و یا گن شکم بند جهت کنترل تورم تجویز می شود.
- در هفته های اول وجود شکل های نامنظم و ناهمواری و تورم در ناحیه بسیار طبیعی می باشد.
- معمولا 48 ساعت پس از جراحی امکان استحمام وجود دارد.
- تا یکماه از انجام فعالیت های شدید بدنی می بایست پرهیز نمود.
- مصرف آب و مایعات فراوان فراموش نشود.
- مصرف نمک می تواند سبب افزایش تورم گردد.
- بهتر است در روز جراحی لیپوساکشن شکم یک نفر به عنوان همراه با شما باشد.
دوره نقاهت لیپوساکشن
دوره نقاهت و بهبودی پس از جراحی ارتباط مستقیمی با موضع درمانی و همچنین میزان چربی استخراج شده دارد. میزان مهارت پزشک نیز در این امر بسیار دخیل میباشد.
مراقبتهای پس از جراحی که توسط پزشک اطلاع داده میشود و همچنین میزان استراحت میتواند به راحتتر و سریعتر سپری نمودن دوره نقاهت کمک نماید.
عواملی همچون منع مصرف دخانیات در بهبودی موثر بوده و همچنین توانایی بدن در بهبود و ترمیم میتواند از عوامل تاثیرگذار باشد.
به طور کلی پس از جراحی و بازگشت به منزل بسته به وسعت جراحی شاید نیاز باشد که چند روز استراحت نمایید. کبودیها و تورم پس از ۲-۳ روز ظاهر میشوند و با رعایت نکات تجویزی پزشک به مرور رفع میگردند.
با توصیه پزشک راه رفتن و قدم زدن پس از جراحی از لخته شدن خون جلگیری مینماید و همچنین باندهای فشاری و گنها میتواند با اعمال فشار در موضع سبب کاهش تورم گردد.
رژیم غذایی بعد از عمل لیپوساکشن
- مصرف نمک را تا حد امکان حذف و محدود نمایید.
- مصرف غذاهای چرب و دارای فیبر زیاد را محدود کنید.
- مصرف مواد پروتئینی بسیار کمک کننده و مفید می باشد.
- از مصرف غذاهای چرب و یا مواد شیرین پرهیز نمایید.
- آب و مایعات فراوان مصرف نمایید.
- مصرف شکر را کم کنید.
عوارض عمل لیپوساکشن
در جراحی لیپوساکشن میبایست در نظر داشت که اگر توسط پزشک متخصص و در کلیلنیک معتبر و شرایط استریل انجام شود احتمال بروز عوارض خطرناک به صفر نزدیک میباشد. و میتوان از این روش به عنوان روشی ایمن یاد کرد.
از عوارض کوتاه مدت این نوع جراحی شامل:
- درد
- تورم
- کبودی
- نیاز به استراحت در روزهای نخست (خصوصا بعد جراحی شکم)
- احتمال آمبولی (بسیار ناچیز)
- خونریزی و عفونت
- احتمال ایجاد بی حسی موقتی در پوست
- تغییر در رنگ پوست
- جای زخم
مزایای لیپوساکشن
- درصورت مراجعه به کلینیک معتبر روشی بسیار ایمن می باشد.
- در مدت زمان اندک نتیجه محسوسی را مشاهده می نمایید.
- امکان حذف چربی نقاطی از بدن که در مقابل رژیم و ورزش سخت نیز مقاومت دارند.
- دوره نقاهت تقریبا کوتاه
- امکان استفاده از چربی های ساکشن شده جهت پرکنندگی در نواحی مختلف بدن
آمبولی چربی لیپوساکشن
در واقع به حالتی که چربی وارد خون شده و موجب مسدود شدن رگ می گردد آمبولی گفته می شود. بروز آمبولی می تواند بسیار خطرناک باشد و حتی گاها موجب مرگ شود. این جراحی در کنار مزایا و کاربردی بودن آن می تواند خطرناک هم باشد، اگر از رعایت مواردی حیاتی چشم پوشی کنیم. این موارد شامل انتخاب پزشک متخصص و با مهارت، استفاده از تجهیزات جدید، عدم برداشت بیش از حد چربی که همگی ریسک بروز آمبولی را کاهش می دهد.
بهبود جای زخم لیپوساکشن
پس از پایان جراحی جای کوچکی از زخم باقی مانده و به مرور خوب می شود. رعایت نکات زیر به بهبود سریع جای زخم (اسکار) کمک می کند:
اولین مورد رعایت رژیم غذایی مناسب است. با مصرف میزان پروتئین مناسب به رشد پوست و اثر زخم کمک کنید.
اگر چه یک هفته الی ده روز پس از جراحی می توان به روال عادی روزمره خود برگشت ولی تا شش هفته امکان بروز عکس العمل هایی از بدن وجود دارد. لذا به زبان بدن خود گوش داده و نیاز های اولیه آن مثل رفع خستگی، گرسنگی و تشنگی را رفع کنید.
یکی دیگر از موارد فوق العاده تاثیر گذار در رفع جای زخم ماساژ دادن ناحیه است. بعد از شش هفته می توانید شروع به ماساژ دادن ناحیه با انگشت و یا دستگاه های ماساژ کنید. مالش ناحیه زخم باعث به جریان افتادن خون و اکسیژن رسانی، لایه برداری پوست می شود.
مورد دیگر استفاده از پماد های درمانی و لایه بردار دقیقا با رعایت دستورالعمل پزشک است.
خطرات لیپوساکشن
- آمبولی چربی
- هماتوم (خونریزی)
- ایجاد سطح ناهموار در پوست
- بروز عفونت
- سروما (تجمع مایع) و یا از دست رفتن بیش از حد مایع
- خطرات و عوارض ناشی از بیهوشی
- از دست رفتن حس پوست
- عوارض قلبی و ریوی
- آسیب به عروق، عصب ها، عضلات و ارگان های بدن
- تورم و کبودی و درد هم نیز همواره از عوارض و خطرات ساکشن چربی می باشند.
گن لیپوساکشن
پوشیدن گنهای مخصوص پس از پیکرتراشی میتواند از اهمیت ویژهای برخوردار باشد به حدی که نتیجه جراحی را تحت تاثیر قرار دهد. استفاده از این گنها معمولا در هفته نخست به طور تمام وقت توصیه میشود. فشار یکسان وارده توسط گن بر روی پوست سبب صاف و یکدست شدن و همچنین ایجاد پیوند بیشتر بین پوست و بافتهای زیرین آن میگردد. و میتواند تا حد زیادی التهاب و تورم بعد ار عمل را کنترل کند.
نتایج لیپوساکشن
به طور معمول نتایج این جراحی تا برطرف شدن کامل التهاب و تورم به طور کامل قابل مشاهده نیست. در برخی افراد تا چندین ماه التهاب و تورم وجود دارد. اما معمولا تورم و التهاب حاصله از جراحی پس از یکماه تا حد زیادی رفع میگردد. میبایست در نظر داشت که همواره افرادی از نتیجه جراحی به طور کامل رضایت دارند که علاوه بر رعایت نمودن اصولی دوره نقاهت و مراقبتهای لازم در مرحله اولیه پزشک ماهر و کلینیک معتبری را انتخاب نموده اند.
ورزش و رژیم غذایی مناسب تاثیر بسزایی در حفظ نتایج و تناسب اندام دارد. افزایش وزن در افرادی که لیپوساکشن کرده اند، میتواند سبب تغییرات در توزیع چربی گردد. لذا چربیها در قسمتهای دیگری از بدن که مورد عمل لیپوساکشن قرار نگرفته اند تجمع پیدا کنند.
چه افرادی کاندیدای مناسب لیپوساکشن هستند؟
- افراد بالای 18 سال سن
- افراد جوان که دارای پوست سفت با قابلیت انعطاف پذیری پوست خوبی هستند.
- افرادی که دارای چربی های مقاوم در برابر رژیم غذایی و ورزش هستند.
- افراد فاقد هرگونه بیماری عروقی و ضعف سیستم ایمنی
لیپوساکشن برای چه افرادی مناسب نیست؟
- افرادی که دارای پوست شل و افتاده هستند.
- افرادی که قصد کم نمودن شدید وزن را دارند و یا کنترلی در تغییرات وزنی خود ندارند.
- افرادی که سابقه جراحی در گردن دارند و قصد لیپوساکشن در این ناحیه را دارند.
- افراد سیگاری ( سیگار احتمال بروز عوارض پس از جراحی را بالا می برد)
و در نهایت باید بدانید که این روش درمان چاقی و همچنین درمان رفع سلولیت نمی باشد. و پاسخگویی این درمان در افراد میانسال که پوست با قابلیت ارتجاعی پایینی دارد با افراد جوان بسیار متفاوت می باشد و در افراد میانسال نیاز به جراحی های ثانویه جهت لیفت پوست وجود خواهد داشت.
معرفی دکتر لیپوساکشن
در فایندکلینیک همواره هدف معرفی پزشک مجرب و بهترین کلینیک میباشد. با توجه به مشکل و درمان مناسب خود میتوانید در بخش آگهیها در سایت با توجه به شهر و مکان جغرافیایی خود بهترینها را بیابید.
سوالات متداول لیپوساکشن
آیا ساکشن شکم عوارض دارد؟
در صورت مراجعه به کلینیک معتبر و پزشک با مهارت بالا احتمال بروز عوارض خطرناک و جدی بسیار پایین است.
نتایج لیپوساکشن بعد چه مدت قابل مشاهده است؟
معمولا پس از ۴ هفته تورم و التهاب تا حدود زیادی رفع میگردد اما جهت مشاهده نتایج کامل نیاز به چندماه زمان میباشد.
آیا عمل لیپوساکشن خطرناک است؟
در صورت مراجعه به پزشک متخصص و بررسی شرایط بدنی فرد احتمال خطر به صفر نزدیک است.
ورم بعد از لیپوساکشن تا چند روز ادامه می یابد؟
بروز تورم و البتها پس از جراحی اتفاقی طبیعی است. این ورم معمولا پس از ۴ هفته بهبود مییابد.
عمل لیپوساکشن درد دارد؟
بله، درد پس از عمل لیپوساکشن با تجویز مسکن مناسب از طرف پزشک کنترل میشود.
برای جلوگیری از ناهمواری های پوست بعد از لیپوساکشن چه کار کنم؟
استفاده از گن مخصوص و مراقبتها و همچنین مهارت جراح از بروز ناهمواری پوست تا حد بالایی جلوگیری میکند.
برای درمان خارش محل زخم لیپوساکشن چه کار کنم؟
خارج زخم نشانه خوب شدن زخم است. به پزشک خود اطلاع داده، وی در صورت نیاز دارو تجویز می کند.
چه مدت بعد از جراحی به فعالیت عادی روزانه خود بر می گردم؟
معمولا یک هفته تا ده روز پس از جراحی می توان به محیط کار و فعالیت عادی روزمره خود برگشت.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
تجربیات و سوالات خود در مورد مطالب این صفحه را با ما به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت به تمامی سوالات پاسخ خواهند داد.