آر اف چیست؟
آر اف یا امواج رادیویی با فرکانس 0.3 تا 4 مگاهرتز در پزشکی مصارف گوناگونی نظیر لیفتینگ پوست، سفت شدن و لیپولیز بافت چربی دارد. این روش انواع مختلفی را همچون مونوپولار، بای پولار، تری پولار، مولتی پولار، تاجی و فرکشنال شامل می گردد.
اساس این روش ایجاد دمای بالا در عمق بافت ها، تحرک فیبرو بلاست ها و گردش خون موضعی می باشد. امروزه آر اف به یکی از مطرح ترین تجهیزات برای رفع چین و چروک های پوستی تبدیل گردیده است.
RF با ایجاد گرما در لایه زیرین پوست (درم) باعث انتقال گرما به اپیدرم پوست و نهایتا منجر به ترمیم سطح پوست می شود. میزان دمای ایجاد شده با توجه به نوع دستگاه بین 40-60 درجه سانتی گراد می باشد که به طور معمول از انرژی پایین برای لیفتینگ پوست نواحی مختلف بدن و در انرژی بالا برای لیپولیز بافت های چربی استفاده می شود.
انواع آر اف
دستگاه آر اف به صورت تک قطبی و دو قطبی و حتی چند قطبی موجود می باشد، در نوع تک قطبی اتصال الکترود منفی وجود دارد که سبب افزایش عمق امواج در پوست و رسیدن به لایه چربی می شود و در جهت درمان سلولیت و لاغری موضعی کاربرد دارد.
در نوع دو قطبی الکترود منفی وجود نداشته و امواج در قسمت مورد نظر پزشک انتشار می یابد. در واقع عمق نفوذ در دستگاه های دو قطبی سطحی در لایه های درم و اپیدرم پوست است و برای رفع مشکلات پوستی و جوانسازی مورد استفاده قرار می گیرد.
براي مشاهده ديگر کلينيک ها بر روي دکمه زير کليک کنيد:
مشاهده ديگر کلينيک ها
آر اف فرکشنال و تاجی
نوع دیگر آر اف، فرکشنال است که دستگاه دارای سوزن های با ضخامت 0.1 تا 0.4 میلی متر بوده و سوزن ها به عمق و داخل بافت وارد شده و سپس در کسری از ثانیه امواج را درون بافت آزاد می کند و نتیجه موثرتری به دلیل عمق نفوذ در پی خواهد داشت. این روش عموما برای درمان اسکارها و ضایعات پوستی عمیق و درمان سلولیت مورد استفاده قرار می گیرد.
لازم به ذکر است نوع بدون سوزن آر اف فرکشنال هم تحت عنوان آر اف تاجی نیز تولید گردیده که در این نوع هندپیس دستگاه به شکل یک کانون مرکزی احاطه شده با 8 نقطه محیطی است که شکلی شبیه به تاج را تشکیل داده است.
آر اف مونوپولار
در نوع دستگاه مونوپولار که به آر اف لاغری منسوب می گردد امواج از یک سمت بدن توسط یک پروب وارد شده و از سمت دیگر بدن جذب صفحه فلزی می گردد. در این روش دوقطبی، برای کار روی سمت راست صورت و بدن صفخه بار منفی در زیر شانه راست و برای طرف چب زیر شانه سمت چپ و برای کار روی قسمت های پایین بدن صفحه زیر ران ها قرار می گیرد . هدف از این کار عبور نکردن امواج آر اف از قلب می باشد. این نوع RF به دلیل فرکانس بالا و قدرت نفوذ بیشتر به لایه های چربی برای لیپولیز مناسب است که در لیپولیز فرنکانس 0.3 مگاهرتز و توان خروجی دستگاه 300 وات می باشد.
آر اف بای پولار
در نوع دستگاه آر اف بای پولار که در دسته RF دو قطبی قرار دارد هر دو قطب مثبت و منفی بر روی یک پروب قرار گرفته است پس نتیجه عمق کمتر نسبت به دستگاه مونوپولار در پی دارد.از این نوع دستگاه با فرکانس 0.5 تا 1 برای لیفتینگ استفاده می گردد. در دستگاه های آر اف هرچه فرکانس کمتر باشد طول موج و عمق نفوذ بیشتر می شود.
آر اف مولتی پولار
در نوع دستگاه آر اف مولتی پولار دارای چند قطب مثبت و منفی و عمق نفوذ بیشتر بوده و منطقه وسیع تری را پوشش می دهد. از این دستگاه به مقصود لیفتینگ استفاده می گردد و جهت لیپولیز مناسب نمی باشد.
کاربرد آر اف (RF) چیست؟
آر اف روشی غیر تهاجمی می باشد و برای از بین بردن چین و چروک های خفیف تا شدید و جهت لیفتینگ پوست کاربرد دارد. از این روش برای لیفتینگ ابروها و حتی امروزه در زمینه لاغری موضعی هم استفاده می گردد. کاربرد دیگر آر اف در زمینه از بین بردن مشکلات پوستی نظیر اسکار و جای جوش ها عمیق می باشد. RF به دلیل عدم وجود عارضه در تمامی نواحی بدن قابل استفاده می باشد. به کمک روش رادیو فرکانس در قسمت های صورت و گردن می توانید جوانی را بازگردانید و سپس از سایر روش های کمکی و زیبایی نظیر بوتاکس و فیلرها استفاده نمایید.
آر اف لاغری
آر اف صورت
آر اف برای لک صورت
آر اف جهت لک صورت نیز استفاده می شود.
طرز کار آر اف چگونه است؟
در روش جوانسازی پوست آر اف بوسیله این دستگاه به لایه زیرین پوست یا همان درم، گرما انتقال داده می شود که در طی این فرآیند بافت های کلاژن ساز تحریک می شود، کلاژن سازی با بالا رفتن سن بسیار کند می گردد. در دستگاه آر اف با اعمال گرما سلول های چربی تحلیل می روند و چربی های موضعی از بین می روند. با افزایش گردش خون و ایجاد تحرک در غدد لنفاوی چربی ها دفع و توکسین ها افزایش می یابد.
فواید آر اف چیست؟
همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم RF به منظور شادابی و جوانسازی پوست و از بین بردن چربی های موضعی مورد استفاده قرار می گیرد و با نفوذ امواج رادیویی و گرما به لایه های عمقی پوست نتایجی نظیر موارد زیر حاصل می گردد.
- کلاژن سازی پوست و ترمیم زخم ها و جای جوش و از بین بردن فرورفتگی های عمیق و اسکارها
- از بین بردن خطوط و چین و چروک های پوستی
- از بین بردن افتادگی و شلی پوست
- کاهش منافذ باز پوستی
- کاهش کشیدگی پوست
عوارض آر اف چیست؟
به طور معمول روش درمانی آر اف بسیار کم عارضه بوده و تنها عوارض در صورت استفاده نادرست از دستگاه و انتخاب اشتباه میزان انرزی در ناحیه مورد نظر رخ می دهد، در این صورت با اعمال گرمای بیش از حد به بافت سبب تورم و ایجاد قرمزی و به ندرت تاول می گردد.
همچنین از دیگر عوارض می توان به آتروفی چربی اشاره نمود که به مدت زمان درمان در یک موضع و تناوب جلسات مرتبط می باشد. اما به طور کلی انتخاب صحیح زمان درمانی برای هر موضع و انرژی فرکانس و فواصل درست بین جلسات شاهد عارضه ای نخواهید بود.
عوارض آر اف به طور کلی شامل التهاب پوست، تورم، حساسیت و فرورفتگی، خشکی پوست و سوزش می باشد. انتخاب پزشک ماهر و کلینیک معتبر برای انجام امور مربوط به زیبایی بسیار حائز اهمیت می باشد.
موارد منع آر اف چیست؟
- فرد در 6 ماه اخیر هیچگونه تزریقی نظیر بوتاکس و فیلر نداشته باشد زیر سبب باز جذب فوری آن ها می گردد.
- فرد لایه برداری عمیق شیمیایی یا پلینگ و لایه برداری مکانیکی یا میکرودرم ابریژن در پوست انجام نداده باشد.
- داشتن بیماری هایی نظیر ضعف سیستم ایمنی، بیماری قلبی، دیابت، سابقه سرطان و از این دست بیماری ها.
- عفونت های سیستمیک فعال و یا موضعی
- دوره های بارداری و شیردهی
- افرادی که پیس میکر قلبی دارند نمی توانند از دستگاه استفاده کنند و حتی تا شعاع 2 متری آن قرار گیرند.
- وجود قطعات فلزی در بدن مانند ترکش یا پروتز IUD می تواند به عنوان قطب منفی عمل کرده و انرژی منفی را جذب نماید و تولید گرمای شدید کند.
- در دوره های عادت ماهانه خانم ها می تواند سبب خون ریزی زیاد گردد.
آمادگی لازم و نکات مهم پیش از انجام آر اف
- آر اف روشی غیر تهاجمی و بدون درد می باشد اما به منظور دریافت نتیجه بهتر می بایست موارد زیر را در نظر داشته باشید.
- پیش از اقدام به هر نوع درمانی داشتن یک جلسه مشاوره با پزشک به منظور شفاف سازی و میزان نتیجه دهی درمان بسیار حائز اهمیت می باشد.
- گرفتن عکس پیش و پس از درمان می تواند دیدی واضح تر از تغییرات را برای شما نمایش دهد.
- پیش از درمان می بایست از کارهایی که موجت تحریکات پوستی می گردد خودداری نمایید مانند گرفتن حمام آفتاب و...
مراقب های لازم پس از انجام آر اف
- پس از درمان اقدامات خاصی برای انجام وجود ندارد اما می توانید از مقدار اندکی مرطوب کننده و تسکین دهنده برای موضع مورد نظر استفاده نمایید.
- قرار دادن کمپرس سرد در موضع می تواند تسکین دهنده باشد.
سوالات متداول آر اف
آیا آر اف با درد همراه است؟
این روش به طور معمول بدون درد است اما با توجه به روش و نوع دستگاه در صورت نیاز از کرم های بی حسی موضعی استفاده می شود. لازم به ذکر است جهت جلوگیری از صدمات و عوازص در این روش در انتخاب کلینیک و پزشک با مهارت دقت نمایید. ما در اینجا بهترین کلینیک ها را به شما معرفی کرده ایم.
مدت زمان درمان در هر جلسه و تعداد جلسات چقدر است؟
مدت زمان درمان در هر جلسه حداکثر نیم ساعت با توجه به موضع درمان می باشد و تعداد جلسات به طور معمول بین 3-8 جلسه با توجه به مشکل بیمار متغیر می باشد.
زمان مشاهده نتیجه درمان آراف چه موقع است؟
نتایج پس از هر جلسه تا میزانی قابل مشاهده می باشد اما برای مشاهده نتیجه دلخواه افراد بیش از 1 جلسه نیاز دارند و نتیجه اصلی در پایان دوره درمان مشهود می باشد.
ماندگاری آر اف چقدر است؟
در نتیجه بالا رفتن سن پوست دچار افتادگی و شل شدگی می گردد و فرد با انجام انواع روش های پیشگیرانه و درمان کننده می تواند همواره پوستی ایده آل داشته باشد. برای تداوم اثرات درمانی تکرار و تمدید بسیار حائز اهمیت است که با توجه به سن و پوست هر فرد می تواند هر 4-8 هفته یکبار درمان نگهدارنده داشت.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
تجربیات و سوالات خود در مورد مطالب این صفحه را با ما به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت به تمامی سوالات پاسخ خواهند داد.