میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ به عنوان یکی از روش های درمانی جدید در جهت از بین بردن جراحت ها و اسکارهای پوستی می باشد، در واقع در این روش پوست لایه برداری شده و مجددا بازسازی می گردد. در میکرونیدلینگ با استفاده از ابزار ویژه ای که دارای سوزن های بسیار ظریف بوده که حفره های بسیار ریزی در سطح پوست ایجاد می گردد و پوست با تولید الاستین و کلاژن به بازسازی خود می پردازد و همزمان حفره های ایجاد شده سبب جذب بهتر سرم ها تقویتی می شود.
انواع میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ در دو حالت با عمق 0.5 و 3 میلیمتری پوست انجام می گردد که با توجه به مشکلات و نیاز پوست انتخاب می گردد و تحت عنوان میکرونیدلینگ سطحی و عمقی شناخته می شود.
میکرونیدلینگ سطحی : در این نوع عمق سوزن ها 0.5 میلیمتر بوده و پس از وارد شدن به لایه دوم پوست کلاژن سازی پوست را تحریک کرده و میزان کلاژن را افزایش می دهد.
میکرونیدلینگ عمقی: این نوع میکرونیدلینگ به منظور درمان مشکلات عمیق پوست مانند زخم های عمیق کاربرد دارد. سوزن ها به عمق 3 میلیمتری پوست وارد شده و سبب افزایش رشد سلولی شده و لزومات درمان پوست که شامل کلاژن، الاستین، گلیکوز می باشد را افزایش داده و مشکلات پوستی به مروز زمان و طی چندین جلسه برطرف می گردد.
میکرونیدلینگ در نواحی مختلفی از بدن کاربرد داشته که در ادامه به شرح هریک می پردازیم.
براي مشاهده ديگر کلينيک ها بر روي دکمه زير کليک کنيد:
مشاهده ديگر کلينيک ها
میکرونیدلینگ صورت
به طور کلی بیشتر مشکلات پوستی در درمان میکرونیدلینگ شامل لک های پوستی، جای جوش، منافذ باز می باشد که تمامی این مشکلات با کاهش کلاژن در پوست ایجاد می گردد و منجر به فرورفتگی ها و یا برآمدگی های پوستی شود. با توجه به عمق مشکلات پوستی از سوزن هایی با اندازه های متناسب استفاده می گردد.
میکرونیدلینگ و کاهش چین و چروک های پوستی : علت ایجاد چین و چروگ ها کاهش کلاژن، الاستین و بهبود خون رسانی در پوست می باشد که با انجام میکرونیدلینگ تا حدودی چین و چروک ها کاهش یافته و همچنین به مرور با بسته شدن منافذ پوست قوام بیشتری می یابد.
میکرونیدلینگ و درمان افتادگی و شلی پوست : میکرونیدلینگ در درمان افتادگی پوست صورت و بدن نیز موثر می باشد، بنابراین بسته میزان و دلیل افتادگی پوست در برخی موارد میکرونیدلینگ کاربرد داراد.
میکرونیدلینگ جای جوش
میکرونیدلینگ و درمان جای جوش و آکنه : به منظور درمان مشکلات پوستی مانند جای جوش با میکرونیدلینگ خراش های ریزی در سطح پوست ایجاد شده و باتحریک سیستم دفاعی بدن در پوست کلازن سازی ایجاد شده که نهایتا منجر به ترمیم پوست می شود. طی انجام این عمل در ابتدا پوست از هرگونه آلودگی و مواد آرایشی کاملا پاکسازی می گردد و پس از آن با استفاده از ابزار میکرونیدلینگ درمان آغاز می شود، هر جلسه حدود 30 دقیقه زمان می برد و ممکن است درد خفیفی احساس شود.
میکرونیدلینگ و درمان استرچ مارک : استرچ مارک ها در واقع پارگی هایی در پوست هستند که در عمق ایجاد شده اند مانند ترک های حاملگی که میکرونیدلینگ تا حدودی در همرنگ سازی آن ها با پوست موثر عمل می کند.
میکرونیدلینگ لک، کک و مک
میکرونیدلینگ و درمان لک ها پوستی : تولید بیش از حد ملانین در پوست موجب ایجاد لکه های پوستی می گردد که دلایل متعددی نظیر آفتاب سوختگی، بریدگی، آکنه و... را شامل می شود و با کمک میکرونیدلینگ دسترسی به به لایه درم پوست بیشتر شده و داروهای درمانی به راحتی به عمق پوست وارد می شود و منجر به بهبودی مشکلات پوستی می گردد.
میکرونیدلینگ مو
میکرونیدلینگ مو با تقویت فولیکول های مو می تواند تا حد بسیار زیادی مشکلات ریزش موی آندروژنیک را برطرف نماید و موجبات رشد مجدد مو را فراهم نماید. میکرونیدلینگ با افزایش جریان خون موضعی و کاهش سبوم در اطراف فولیکول مو و افزایش پروتئین WNT باعث تقویت رشد مو می گردد همچنینن با استفاده از میکرونیدلینگ می توان سرم های تقویتی و ماینوکسیدیل را به عمق پوست واردت نمود و تاثیر بیشتری را از آن شاهد بود.
میکرونیدلینگ پلک
میکرونیدلینگ پلک برای رفع چروک های سطحی پشت پلک با سوزن 0.25 میلیمتری از زیر ابرو تا بالای چین پلک فوقانی انجام می گردد و سبب روشن تر شدن پوست پلک نیز می شود و همچنین در از بین بردن آثار به جا مونده از بلفاروپلاستی نیز کاربرد دارد.
میکرونیدلینگ ابرو
یکی از راه های داشتن ابروهای پرپشت میکرونیدلینگ ابرو می باشد که سبب تقویت فولیکول های مو در این ناحیه می گردد و از ریزش مو جلوگیری می نماید.
میکرونیدلینگ های خانگی
میکرونیدلینگ های خانگی عموما به منظور جذب بهتر مواد تقویتی و همچنین روشن سازی پوست در بازار موجود هستند که با استفاده درست از آن های تاثیر بسزایی در کاهش چروک ها، لک ها، بسته شدن منافذ شاهد خواهیم بود. پاف های سیلیکونی برای جذب بهتر محلول های تقویتی برای جوانسازی پوست و پاف های لاتکس برای جذب بهتر کرم ها و زیرسازی پوست استفاده می گردند.
انواع دستگاه میکرونیدلینگ
انواع مختلف دستگاه میکرونیدلینگ وجود دارد که در ادامه به معرفی و کارکرد هریک هواهیم پرداخت.
دستگاه میکرونیدلینگ درمارولر
دستگاه درمارولر که در واقع همان دستگاه برای مصارف خانگی نیز می باشد همانند غلطک های کوچک مخصوص رنگ آمیزی ساختمان می باشد که دارای سیلندری کوچکی است که حول محوری افقی می چرخد و سطح آن را حدود 200 سوزن ریز پوشانده و این سوزن های ظریف سبب ایجاد روزنه های ریزی در سطح پوست می گردند. افرادی که قصد استفاده از این نوع دستگاه در منزل را دارند می بایست از اصل بودن آن اطمینان داشته باشند زیرا دستگاه های غیر اصل و دارای اندازه سوزن های غیر استاندارد می تواند منجر به عفونت های پوستی و عوارض فراوانی گزدد و همچنین این دستگاه باید کاملا استریل نگهداری گردد و همچنین در هنگام استفاده پوست کاملا تمیز باشد.
دستگاه میکرونیدلینگ درماپن
درماپین دستگاهی شبیه به خودکار که دارای سری دایره ای شکل که داخل آن تعدادی سوزن ظریف قرار گرفته است. دستگاه دارای موتوری می باشد که هنگام روشن شدن باعث فرورفتن سوزن ها به داخل پوست و خروج آن ها می شود.
دستگاه میکرونیدلینگ درمااستاپ
دستگاه درمااستاپ شباهت بسیار زیادی به درماپن داشته با این تفاوت که سر آن بزرگتر و دارای تعداد سوزن های بیشتری می باشد. این وسیلی هم به صورت دستی و هم با موتور الکتریکی حرکت می کند و مانند حرکت مهر زدن سوزن هابه پوست وارد می شوند.
دستگاه میکرونیدلینگ با دیود و نور (LED)
از این دستگاه با استفاده از دیود و نور LED برای جوانسازی پوست استفاده می گردد، با این وجود نتیجه تحقیقاتی مبنی بر برتری این روش به سایر روش های ذکر شده وجود ندارد.
دستگاه میکرونیدلینک با سیستم امواج رادیویی
در این نوع دستگاه که دارای سوزن های بسیار ظریفی می باشد هنگام وارد شدن به پوست امواج رادیویی میان سوزن ها برقرار می گردد که سبب ایجاد گرما در زیر پوست و افزایش کلازن سازی می گردد. این دستگاه جز جدیدترین دستگاه های میکرونیدلینگ محسوب می گردد.
روش های انجام میکرونیدلینگ
در روش میکرونیدلینگ با وارد نمودن سوزن های بسیار ظریف و ایجاد روزنه هایی در سطح پوست وارد نمودن مواد مغذی و سرم ها به پوست آسان تر می گردد و منجر به کلاژن سازی در پوست می شود. میکرونیدلینگ به روش های دستی و با دستگاه انجام می گیرد که در ادامه به شرح هریک می پردازیم.
میکرونیدلینگ به روش دستی
در این روش از دستگاهی غلتکی تحت عنوان درمارولر استتفاده می شود که دارای سوزن های ظریف با اندازه مشخص از جنس تیتانیوم می باشد. دستگاه هایی با جنس های سیلیکونی، شیشه ای، پلیمری، فلزی وجود داشته که در ایران قابل استفاده نمی باشد.
میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاه
برای ایجاد منافذ با فواصل معین از این دستگاه استفاده می گردد که سرعت آن قابل تنظیم می باشد. تعداد منافذی که با استفاده از این روش در سطح پوست ایجاد می شود به نسبت روش دستی بسیار بیشتر می باشد.
در هر دو روش ذکر شده پس از ایجاد روزنه ها در سطح پوست سرم ها و مواد ویتامینی وارد پوست می گردد و سرعت کلازن سازی را افزایش می دهد و منجر به بازسازی پوست می گردد.
چگونگی و نحوه انجام میکرونیدلینگ
نحوه انجام میکرونیدلینگ به این صورت می باشد که پزشک با انتخاب عمق و سرعت سوزن ها را به لایه درم پوست وارد می کند، و منجر به کلازن و الاستین سازی پوست می شود، بنابراین با ایجاد این دو ماده بسیاری از زخم ها و عارضه های پوستی به مرور از بین خواهد رفت. این روش بدون درد بوده اما در برخی موارد پزشک پس از تمیز نمودن پوست از بی حس کننده استفاده می نماید. گاها برای دریافت نتیجه بهتر در این روش ابزار نیدلینگ را طبق الگویی خاص در جهات مختلف پوست می کشند و برخی پزشک ها برای تسریع عملکرد و بهبود آن همزمان از سرم های ویتامین C و هیالورونیک اسید و... استفاده می نمایند.
کاربردهای میکرونیدلینگ
درمان چین و چروک های ریز و سطحی پوست
از بین بردن و درمان اسکارهایی مانند جای جوش و جای زخم
از بین بردن انواع لک ها
درمان ترک های پوستی و استرچ مارک ها
درمان افتادگی و شل شدگی پوست
درمان منافذ باز پوست
درمان آسیب های ناشی از آفتاب
خواص و مزایای میکرونیدلینگ
کلاژن سازی و تحریک جریان خون که سبب جوانسازی پوست می گردد.
بازسازی پوست و از بین بردن جای زخم، سوختگی، جوش، ترک ها و چین و چروگ ها سطحی
استفاده از روش میکرونیدلینگ برای نواحی حساس مانند گردن و اطراف چیم و دهان که با استفاده از روش های لیزر و پیلینگ های عمیق امکان پذیر نیست.
جنس سوزن های میکرونیدلینگ از فلز تیتانیوم بوده که این نوع فلز در حرکات اصطحکاکی حرارن ایجاد نکرده و منجر به سوختگی پوست نمی شود.
هزینه میکرونیدلینگ بسیار پایین تر از روش هایی مانند لیزر بوده و در عین حال آسیب های مانند سوختگی پوست را هم ندارد.
دوره نقاهت بسیار کوتاه
افزایش ضخامت لایه اپیدرم
افزایش کلاژن و الاستین سازی پوست
درمان کننده مشکلات پوستی انواع طیف های پوستی حتی پوست های تیره که به روش درمانی لیزر پاسخ مثبتی نمی دهند.
مضرات و عوارض میکرونیدلینگ
ایجاد تورم و قرمزی پوست در 1-2 روز اول
ایجاد آلرژی های پوستی در افرادی که به فلزات حساسیت دارند.
افرادی که دارای جوش های فعال و چرکی در سطح پوست هستند این روش می تواند منجر به پاره شدن جوش ها و گسترش عفونت گردد بنابراین می بایست تحت مراقبت و مراحل مختلف انجام شود.
ایجاد کهیر یا جوش
ایجاد خارش و سوزش در سطح پوست
امکان ایجاد تبخال در بیمارانی که سابقه تبخال داشته اند.
ایجاد هماتوم یا کبودی
اقدامات و آمادگی لازم پیش از میکرونیدلینگ
انتخاب پزشک با تجربه پیش از انجام هرگونه عمل زیبایی و همچنین میکرونیدلینگ از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
هنگام مراجعه به مطب برای انجام میکرونیدلینگ می بایست پوست تمیز و بدون آرایش باشد.
در صورت داشتن هرگونه مشکل و عارضه پوستی حتما آن را پزشک خود در میان بگذارید.
در صورت مصرف راکوتان می بایست 6 ماه قبل از انجام میکرونیدلینگ آن را متوقف نمایید.
3 روز قبل از انجام میکرونیدلینگ می بایست مصرف آنتی بیوتیک، لایه بردار های موضعی، رتینوئیدها و قرارگیری درمعرض آفتابی که منجر به سوختگی گردد و لیزر پرهیز نمایید.
5 روز قبل از میکرونیدلینگ از انجام اپیلاسیون و استفاده کرم های موبر پرهیز نمایید.
مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ
داروها و کرم های تجویز شده توسط پزشک پس از میکرونیدلینگ حتما مصرف گردد.
تا یک روز از استحمام و شستشوی صورت خودداری نمایید.
تورم و قرمزی پوست امری طبیعی محسوب می شود و پس از مدت کوتاهی از بین می رود.
تا دو روز پس از میکرونیدلینگ از مصرف لوازم آرایشی و کرم های جوانسازی خودداری نمایید.
روز اول از پماد زینک اکساید برای کاهش تورم و کبودی استفاده نمایید.
به منظور کاهش تورم و کبودی از کمپرس سرد استفاده نمایید.
پوسته ریزی پس از میکرونیدلینگ کاملا طبیعی بوده و بهتر از از دست زدن به آن ها خودداری نمایید.
چه کسانی نمی توانند میکرونیدلینگ انجام دهند؟
افرادی که در سطح پوست دارای زخم و خراشیدگی های باز و تازه دارند.
افرادی که در طور یکسال گذشته تحت پرتودرمانی و اشعه درمانی قرار گرفته اند.
افرادی که در سطح پوست خود دارای هرگونه عفونت و یا تبخال هستند.
خانم های باردار و شیرده
افرادی که دارای سابقه کلوئید (گوشت اضافه) و یا بهبود دیر زخم ها هستند.
افراد مبتلا به بیماری های پوستی و عفونت های پوستی
افرادی که طی سه ماه گذشته تحت درمان با داروی راکوتان قرار گرفته اند.
بیماران هموفیلی و افرادی که از داروهای انعقاد خون استفاده می کندد.
فیلم میکرونیدلینگ
قیمت و هزینه میکرونیدلینگ
هزینه میکرونیدلینگ برای تمامی افراد یکسان نمی باشد و ناحیه مورد نظر و میزان مشکلات پوستی، تعداد جلسات درمانی مورد نیاز، دستمزد پزشک که به مهارت وی بستگی دارد و همچنین محل جغرافیایی کاملا بستگی دارد. بنابراین به منظور تعیین هزینه می بایست پس از انتخاب پزشک با مهارت کافی با مراجعه و معاینه از میزان هزینه اطلاع پیدا کنید.
بهترین کلینیک میکرونیدلینگ در ایران
بهترین کلینیک های میکرونیدلینگ در ایران دارای بروزترین تجهیزات میکرونیدلینگ بوده که توسط پزشک هایی با مهارت بالا انجام می گردد. جهت سهولت در امر انتخاب پزشک مناسب ما شما را در فایند کلینیک یاری خواهیم نمود تا در میان لیست کلینیک های معتبر ارائه شده مناسب ترین گزینه را بر گزینید.
میکرونیدلینگ فایند کلینیک
فایند کلینیک یکی از بهترین مراجع جستجوی برترین کلینیک ها و پزشک ها در امور زیبایی و درمانی در سراسر ایران می باشد. در این سایت ما سعی بر آن نمودیم تا بهترین ها را در حوزه زیبایی و درمانی از سراسر ایران گلچین نماییم تا شما با اطمینان خاطر و به سهولت پزشک مورد نیاز خود را با توجه به موقعیت جغرافیایی خود بیابید.
سوالات متداول میکرونیدلینگ
آیا میکرونیدلینگ درد دارد؟
خیر، میکرونیدلینگ معمولا درد نداشته و در برخی موارد توسط پزشک از بی حس کننده های موضعی استفاده می گردد تا هیچگونه دردی احساس نشود.
تعداد جلسات میکرونیدلینگ چقدر است؟
تعداد جلسات میکرونیدلینگ بسته به مشکلات پوستی و وسعت آن در هر فرد متفاوت می باشد که معمولابین 3-6 جلسه می باشد.
فاصله بین جلسات میکرونیدلینگ چقدر است؟
فاصلی میان جلسات میکرونیدلینگ بین 4-6 جلسه بوده و این مدت زمان جهت ترمیم پوست می باشد.
انجام میکرونیدلینگ چقدر طول می کشد؟
انجام هر جلسه میکرونیدلینگ بسته به موضع درمان بین 15 دقیقه تا 45 دقیقه به طول می انجامد.
نتایج میکرونیدلینگ چه زمانی قابل مشاهده است؟
نتیجه درمان با روش میکرونیدلینگ معمولا پس از همان جلسه اول قابل مشاهده می باشد و معمولا پس از 2-3 هفته قابل رویت می باشد.
آیا میکرونیدلینگ دوره نقاهت دارد؟
دوره نقاهت میکرونیدلینگ شامل تورم و التهاب می باشد که مدت زمان اندکی طول می کشد و معمولا پس از 48 ساعت قرمزی پوست از بین می رود که در این مدت استفاده از کرم های ضد آفتاب و عدم مصرف لوازم آرایش اهمیت بالایی دارد.
آیا می توان از میکرونیدلینگ روی هر رنگ پوست استفاده کرد؟
بله، میکرونیدلینگ برای تمامی طیف رنگ های پوستی دارای اثربخشی می باشد.
آیا سر سوزن میکرونیدلینگ یک بار مصرف است؟
بله، سوزن های دستگاه های میکرونیدلینگ که در مطب ها استفاده می گردد یکبار مصرف و استریل می باشد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
تجربیات و سوالات خود در مورد مطالب این صفحه را با ما به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت به تمامی سوالات پاسخ خواهند داد.